DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
Motor

„Marc kétszer meggondolhatná, mit mond”

Kisebb verbális csörte Marquez és Zarco között ijesztő pénteki balesetük után: a spanyol szerint a ducatis kerülhette volna el az incidenst, a francia ezt elfogadhatatlannak tartja.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ijesztő balesettel ért véget a MotoGP Német Nagydíjának második edzése pénteken a Sachsenringen: Marc Marquez az 1-es kanyarban csúszott el, motorja pedig épp telibe találta a bokszból kiérkező Johann Zarcót, akinek gyakorlatilag ettől kettétört a Ducatija. Szerencsére mindkét versenyző megúszta az incidenst sérülés nélkül, és bár pár szót váltottak is a történtektől a tréning után, kisebb egyet-nem-értés alakult ki közöttük, hogy ki is tehet a balesetről – Marquez szerint ugyanis Zarco figyelhetett volna jobban:

 

„Mérges vagyok, mert ha valaki elkerülhette volna a helyzetet, az Johann” – idézi a repsolost a Motorsport.com. „Mármint a bokszból kijövőnek kellene hátrafelé is figyelnie, és ha jön valaki, különösen egy edzés utolsó perceiben, akkor megállni a bokszkijáratnál. Láthattuk délelőtt Aleix és Fabio esetén is, mennyire könnyű ott elesni, könnyen elmehet a motor eleje.”

„Hihetetlenül szerencsések voltunk, hogy mindketten megúsztuk a balesetet. De már láttam, hogy valaki azt mondja, hogy ’Marc veszélyes’. Ha valaki elkerülhette volna a helyzetet, az Johann. Gyorskörre készültem, sajnálom, de elestem. Nyilván nem akarok bukni. Sokan elestek ma, ők is mind el akartak esni? De már meglátogattam Zarcót, jól van, szóval szerencsések voltunk.”

Aligha meglepő, hogy Zarco másképp vélekedik az esetről: „Szerintem mondhatjuk, hogy egyfajta versenybaleset volt. Megtörténhet az ilyesmi, még ha jobb is, ha nem történik. Mondhatjuk, hogy trükkös a bokszkijárat, de már hozzászoktunk és igyekszünk óvatosak lenni. Kívül várakoztam, kihajtottam a bokszból, aztán fékeztem, kanyarodtam és láttam egy nagy csoportot jönni. Beleállítottam a motorba, aztán láttam Marc gépét. Még jobban felállítottam a motort, így csak a gépemet találta el, nem pedig a lábamat.”

 

„Először is, legalább odajöhetett volna, amikor a földön feküdtem. Megértem, hogy a motorjához akart rohanni, hogy esetleg futhasson még kört. Tetszik, ahogy Marc motorozik és ahogy hajt. Ő egy bajnok, de kissé elveszíti a kontrollt, amikor beszél. Kétszer is meggondolhatná, mielőtt megszólal, mert azt mondani, hogy én lehetek a hibás, nem elfogadható.”

„Nem tehet engem felelőssé, én egy rendes srác vagyok. Három éve ugyanez történt, amikor eltaláltak hátulról [Franco Morbidelli az emlékezetes spielbergi balesetben – a szerk.], s akkor is mindenki azt mondta, hogy az én hibám. Jobb lett volna ma ezt elkerülni, de legalább bocsánatot kérni. Láttam őt 15 perccel az edzés után, gyorsan odajött és azt mondta, hogy megijedt. Oké, de ne mondja, hogy ez valakinek a hibája volt. Ezt el kell fogadnunk, de néha elveszíti az irányítást, amikor beszél, és ez szomorú.”

A Pramac Ducati franciája hozzátette: fizikailag jól érzi magát, a szerelőinek azonban alighanem éjszakába nyúló munkát jelent majd a Desmosedici összerakása.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: