DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 14. vasárnap

Montreal

F1Stat: A Ferrari és Perez mélyponton

Döntetlen az időmérőn, Verstappen 60-szor nyert, McLaren-pont tíz év után, Alonso újabb rekordja, Magnussen hűsége, Sargeant apró öröme – kanadai F1-es statisztikák és érdekességek.

részletek

Marko: Furcsa, Hamiltont nem büntették…

A hétszeres F1-es világbajnok silverstone-i defektes gumival elért győzelmével állította kontrasztba a Red Bull tanácsadója Sergio Perez montreali büntetését.

részletek

Podcast: Felpezsdült az F1 Kanadában

Max Verstappen visszatért a pódium legfelső fokára, azonban a Kanadai Nagydíj komoly izgalmakat tartogatott. Futamértékelő.

részletek

Nem bízza el magát Kanada után az Aston Martin

Versenyképesebbek voltak és mindkét F1-es autójukkal pontot szereztek Montrealban, de figyelmeztetnek: más pályákon nehezebb dolguk lehet.

részletek

„Kezdenek rájönni a Mercedesnél” – McLaren

A rivális csapatot nem érte teljesen váratlanul a Mercedes kanadai szárnyalása: az F1-es csapatfőnök szerint az új első szárny lehet a kulcs.

részletek

Vasseur reméli, letudták „az év szar részeit”

Az F1-es Kanadai Nagydíjon minden félrement a Ferrarinál, a csapatfőnök azonban nem aggódja túl a dolgot. Azt is elmondta, mekkora hátrányt jelentett Leclerc motorgondja.

részletek

Ocon el sem akarta engedni Gaslyt

Az Alpine-nál újabb vihart kavaró „helycserés” üzenetre Ocon először úgy reagált, hogy a csapat felejtse el, hogy elengedi Gaslyt – aztán megtette, de úgy érzi, kár volt kedvesnek lenni.

részletek

Horner: Mindkét autóval pontot kell szerezni

Szerződéshosszabbításának bejelentését követően katasztrofális hétvégét teljesített a mexikói F1-es pilóta, de főnöke rámutatott: máskor is felállt a padlóról.

részletek

Villeneuve: Ricciardo ne személyeskedjen!

Az 1997-es F1-es bajnok úgy érzi, hogy kritikája célba talált, hiszen Ricciardo remek versenyt futott – az is kiderült, hogy az ausztrál nem tehetett arról, hogy bemozdult a rajtnál.

részletek

Perezt még meg is büntették az autótörés után

Három rajthelyes hátrasorolást kapott a következő F1-es nagydíjra a mexikói, mivel nem biztonságos autóval maradt a pályán az ütközése után.

részletek

„Nem a safety car időzítésén múlt” – Norris

„Meg kellett volna nyernünk a futamot, de nem tettük” – fogalmazott a McLaren britje, aki szerint a kanadai eset más volt, mint az F1-es Miami Nagydíjon.

részletek

Perez hiszi, hogy visszatérhet a formájához

Pocsék formában volt az F1-es Kanadai Nagydíjon, a futamon maga hibázott, de a mexikói szerint csak annyi kellene, hogy legyen végre egy sima hétvégéje.

részletek