DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Hírösszefoglaló

Schumacher tesztelt, a Ferrari tanácstalan – szerdai hírek

Mick Schumacher a Mercedes F1-es autóját vezette a Pirelli tesztjén, a Ferrarinál egyelőre azt sem tudják, mi okozza a problémáikat, a Saubernél pedig egy régi-új arc tűnik fel.

Hiába dominálja a 2023-as F1-es szezont, az energiaitalos istálló akár a sereghajtótól is képes ötletet meríteni annak érdekében, hogy még jobbá váljon. Eközben a Williams egy kínosnak tűnő fotó miatt magyarázkodik, amin a padlólemezük egyszerűsége a nevetség tárgya.

Az Alfa Romeo bejelentette, hogy szeptember 1-jétől James Key váltja Jan Monchaux-t a pozícióban, amelyet 2010 és 2012 között már betöltött egyszer Hinwilben.



„Jönni fog valami” a következő F1-es futamon Mike Krack szerint, aki nem aggódik amiatt, hogy a Mercedes és a Ferrari is jobb volt Barcelonában az Aston Martinnál.

Christian Horner és Dr. Helmut Marko is egyetért abban, hogy bár mögöttük a sorrend folyton váltakozik a Ferrai-Aston-Mercedes hármas között, közelebb egyikük sem tud kerülni hozzájuk.

Bakuban még a Ferrari, Miamiban és Monacóban az Aston Martin, Barcelonában pedig a Mercedes volt a második erő – kíváncsian figyeli a csata további alakulását az 1996-os világbajnok, Damon Hill is.

A Mercedesnél talán még önmagukat is meglepték hétvégi erős teljesítményükkel, ahol először tudták igazán kipróbálni fejlesztéseiket. Ugyanakkor Hamilton szerint tudják, hogy a győzelem még messze van.

Az egykori F1-es versenyző, Ralf Schumacher szerint most a Ferrari a „legproblémásabb gyerek” a száguldó cirkuszban, akik egy éve nem tudnak rájönni, miért koptatják ennyire a Pirelli abroncsait.

Szerdán Mick Schumacher vezette a Mercedest, aki rendkívül boldogan értékelt, miután a tavalyi szezonzárót követően végre ismét Formula-1-es autóba ülhetett. A tesztről videót is mutattunk nektek!

Hétvégén rendezik a Le Mans-i 24 órást. Siker, fény és csillogás: a Le Mans-i 24 órás rendszerint az autósportszezon egyik legnagyobb fesztiválja és örömünnepe - de sajnos néha viharfelhők gyűlnek a Circuit de la Sarthe fölé…

Szerdán az első szabadedzéssel és az első időmérővel megkezdődött a centenáriumát ünneplő Le Mans-i 24 órás autóverseny hivatalos programja. A piros zászlóval többször is megszakított kvalifikáció arról volt hivatott dönteni, hogy mely nyolc egység jut be a legjobb rajthelyekről döntő csütörtöki Hyperpole-ba.

Számos korábbi Formula-1-es versenyző feltűnt a NASCAR Cup Series mezőnyében az elmúlt másfél évben, név szerint Kimi Raikkönen, Jenson Button, Jacques Villeneuve és Danyiil Kvjat. Most ötödikként Kamui Kobayashi csatlakozik hozzájuk.

A hétvégén csaknem egy hónapos szünet után folytatódik a MotoGP 2023-as idénye, a szokatlanul hosszú tavasz végi pihenő pedig jó lehetőséget kínált arra, hogy a sérültek felépüljenek. Egy kivétellel ez mindenkinek sikerült is: egyedül Pol Espargaro nem kísérel meg rajthoz állni Mugellóban.

Rövid posztban számolt be róla a McLaren, hogy másfél hónappal az F1-es Magyar Nagydíj előtt a Hungaroringen tesztel egyik versenyzőjük, Oscar Piastri. Mint írják, az újonc ausztrál az MCL35M-et, azaz a 2021-es versenygépet viszi pályára a mogyoródi helyszínen (a szabályok csak minimum kétéves technikával teszik lehetővé a tesztelést a csapatok számára).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: