DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Schumacher a tesztről: Minden percét imádtam

Mick Schumacher rendkívül élvezte, hogy lehetőséget kapott arra, hogy a Mercedes idei F1-es versenygépét vezesse. Jó tapasztalatként értékelte a napot.

Szerdán lezajlott a Pirelli gumifejlesztési tesztjének második napja is Barcelonában, a szerdai nap pedig leginkább attól vált érdekessé, hogy Mick Schumacher újból Formula-1-es autóba ülhetett, miután ő vezette a Mercedes W14-est.

Az autót George Russelltől átvéve – aki kedden vezette a Mercedest – 152 kört teljesített a német, ami nyilván megviselte őt a hosszabb kihagyást követően: „Ez nagyszerű volt! Sokat tanultam és közben jól szórakoztam” – kezdte Schumacher a Mercedes hivatalos honlapjának adott értékelését.



„Rendkívül produktív nap volt, sikerült mindent véghez vinnünk, amit előzetesen elterveztünk és az összes tesztgumit kipróbáltam. Először próbáltam ki, hogy milyenek az abroncsok a melegítő paplan használata nélkül, szóval már ebben is van tapasztalatom. Természetesen, miután egy ideje már nem vezettem, megérzem magamon ezt a 152 kört, de örülök, hogy visszaülhettem egy autóba. Ez a tapasztalat egyértelműen a hasznomra válik majd, ha esetleg be kellene ugranom valamelyik hétvégén.”

„Sokkal jobban átlátom most már azt is, hogyan készül fel a csapat egy-egy időmérőre vagy éppen versenyre, amik szintén fontos tudnivalók számomra” – tette hozzá a német, aki a Spanyol Nagydíj előtt hajnalig ült a szimulátorban, hogy segítse csapattársai munkáját, aminek egy kettős dobogó lett az eredménye.

„Nyilván más élőben vezetni, mint a szimulátorban. Sosem lesz 100%-ig ugyanolyan, mint a valóságban, de azt megjegyezném, hogy ez a szimulátor állt eddig a legközelebb a valósághoz azok közül, amiket már próbáltam. Mindenesetre a felkészülésben az is segített. Egyértelmű, hogy miért nyolcszoros világbajnok ez a csapat. Jól éreztem ma magam, és remélem, hogy mihamarabb ismét autóba ülhetek, mert minden percét imádtam. Szeretnék egy óriási köszönetet mondani mindenkinek ezért a lehetőségért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: