Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. június 20. csütörtök

Pirelli

Pirelli: Rossz ötlet lenne a tavalyi gumikhoz visszatérni

Számos csapat – kivéve a Mercedest – küzd az átalakított abroncsok kezelésével. Felmerültek olyan hangok, melyek szerint egyszerűen vissza kellene hozni a 2018-as specifikációt. A gyártó szerint ez elhamarkodott, rossz ötlet lenne.

részletek

Pirelli: Tőlünk senki nem kért még semmit

A gumigyártó szerint ők nem a Mercedesnek kedveznek, mindenkinek a maga dolga, hogy mit kezd a gumikkal, a csapatok részéről pedig semmilyen komoly kérés nem érkezett hozzájuk.

részletek

Már idén tesztelik a 18 colos F1-es gumikat

A Pirelli fő projektje 2019-ben még az, hogy a következő szezonra jó gumikat tudjon szállítani ebben a méretben az F2-be, de már az F1 is szerepet kap, először szeptemberben.

részletek

Marko alaposan kiosztotta a Mercedest

A Red Bull főtanácsadója szerint az idei abroncsok egyértelműen és kizárólag csak a Mercedesnek kedveznek. Úgy véli, így teszik teljesen tönkre a Formula-1-et a döntéshozók.

részletek

A csapatok a Pirellitől kérik, hogy fogja vissza a Mercedest

Bár az előszezonban nem voltak erre utaló jelek, a Mercedes eddigi legdominánsabb formájával lepte meg a riválisait 2019 első harmadában. A csapatok szerint a legkönnyebben a Pirelli léphetne közbe.

részletek

Binotto: Nem jó az idei Ferrari gumikezelése

A Scuderia csapatfőnöke, Mattia Binotto szerint a gumiabroncsok szerkezete alaposan megváltozott 2019-re, az idei Ferrarinak pedig rendesen meggyűlik a baja a Pirellik felmelegítésével.

részletek

Vettel: Délelőtt ment, délután semmi

Bár szombat délelőtt a falhoz csapta autóját Sebastian Vettel, mégis sokkal jobbnak érezte a Ferrarit, mint az időmérőn. Nem megy a csapatnak, majdnem mindkét Red Bull-Honda előtte végzett.

részletek

"Mit ér az erő, ha nem uralod" - 25 éves évfordulóját ünnepli a Pirelli

A „Mit ér az erő, ha nem uralod” szlogen pontosan 25 éve kíséri a Pirelli márkát a világ körül. A cég ezért a 2018-as Éves beszámolóját e híres jelmondatnak szenteli, és az évfordulót három nemzetközileg elismert író történetével, egy videóval és egy fotósorozattal ünnepli, melyek mind felvillantanak néhányat a számos lehetséges értelmezési mód közül.

részletek

Változtatnia kell a Pirellinek

Az F1 gumigyártója nem érti az idei keverékeket célzó vádakat, de hallgat a panaszkodó csapatokra, és a jövőben igyekszik jobban működő abroncsokat szállítani. Új alapanyagokkal is kísérletezik.

részletek

Pirelli: Sebesség, biztonság, támogatás

Mezey Tamást kérdeztük arról, hogy mit érdemes tudni a magyar ralibajnokságokban használt Pirelli gumikról, mire számíthatnak azok, akik az olasz márka mellett teszik le a voksukat.

részletek

Az F2 fogja tesztelni az F1 új kerekeit

Az utánpótlásképző sorozatban a királykategóriához képest egy évvel korábban, 2020-ban bevezetik a 18 hüvelykes abroncsokat. Az F1-es debüt előtt így 16 hónapnyi adatot gyűjtenek a működésükről.

részletek

Vettel: A gumik miatt szenvedünk

Sebastian Vettel elismerte, hogy a Ferrari mégsem olyan versenyképes, mint az a téli tesztek alatt tűnt. Ennek legfőbb okát az autó gumikezelésében látja a négyszeres világbajnok.

részletek
Olvastad már?