Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. szeptember 21. kedd

Pirelli

Isola: Meg kell várnunk az első futamot

A Pirelli motorsportért felelős vezetője szerint a következő évi első verseny mutathatja meg igazán, hogy mire is képesek a 2022-es abroncsok, melyeket folyamatosan tesztelnek az idei év során.

részletek

Vettel az új gumikról: Kitakarják a kerékvetőket!

Minden fejlesztés épp annyi hátránnyal is járhat, mint előnnyel. 2022-ben sok újdonság érkezik, ezek némelyikét pedig már ki is lehet próbálni. Vettel az egyik új elem hátulütőjét találta meg.

részletek

Végéhez közeledik a 18"-os gumik fejlesztése

Miután véget ért a kétnapos gumiteszt a Hungaroringen, a Pirelli jövő hónapra ígérte a 2022-es abroncsok végleges változatát. Isola szerint az új szabályok megkönnyítik majd a dolgukat.

részletek

Nem képes tesztautót építeni a Williams – hátrány 2022-re

Egyedüli csapatként a Williams nem vesz részt a szezon közbeni Pirelli-teszteken, most pedig az utolsó, Abu Dhabiban rendezendő gyakorlástól is visszaléptek. Nincs idő és pénz megépíteni a 18 colos abroncsokhoz szükséges „öszvérautót”.

részletek

Bepukkant a Red Bull-Honda vezére

A csapat ellen irányuló támadásként értékeli a bokszkiállások lelassítását megcélzó, az FIA által kiadott technikai direktívát a Red Bull-Honda – jelentette ki az alakulat vezetője, Christian Horner.

részletek

A Pirellit frusztrálják a kritikák

Az F1 hivatalos gumibeszállítója elismerte, az Azerbajdzsáni Nagydíjat követő médiafigyelem kellemetlenül érintette őket. Azon voltak, hogy minél hamarabb megoldják a problémát.

részletek

Hamilton: A tankolás megoldást jelenthetne a gumiproblémákra

A hétszeres világbajnok egy elég érdekes ötletet fogalmazott meg. Véleménye szerint a tankolás újbóli bevezetése révén kisebb lehetne a Pirelli gumik terhelése.

részletek

A McLaren csalódott a Pirelliben: „Nincs meg az átláthatóság”

Bár a Pirelli már több alkalommal is állást foglalt az Azerbajdzsánban történt defektek kapcsán, Andreas Seidl szerint a csapatok nem kaptak elegendő információt a probléma okairól.

részletek

Pirelli: A csapatok okozták a defekteket

Az F1 gumibeszállítója szerint Verstappen és Stroll bakui balesetét is az okozta, hogy az érintett csapatok az elvártnál alacsonyabb nyomással használták az abroncsokat. Szabályt mégsem szegtek.

részletek

Verstappent nem győzte meg a Pirelli: „Nem hibáztathatnak minket”

Nem elégedett a gumigyártó „homályos” magyarázatával a bakui incidensek kapcsán a Red Bull-os. A holland és Hamilton nem értett egyet abban, hogy felelősnek tekinthető-e a Pirelli.

részletek

Ezért nehéz csapatot váltani a mai F1-ben

Sebastian Vettel beszélt arról, hogy miért nehezebb ma beleszokni egy új csapatba, mint mondjuk öt évvel ezelőtt - a gumikat emelte ki külön, szerinte a Pirellik ideális tartományát egyre nehezebb megtalálni.

részletek

Megjött a Pirelli vizsgálatának eredménye – új szabályokat is bevezetnek

A csapatok betartották az előírásokat és nem volt gyártási hiba – állapította meg a Pirelli a bakui defektek utáni vizsgálatban. „Kerületi repedés történt a belső oldalfalon, amely a gumi futási állapotához köthető” – közölte a gyártó.

részletek
Olvastad már?