Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 16. szombat

Pirelli

Lassabb köridőket fogunk látni 2021-ben?

Bár csak minimális mértékben változik a technikai szabályzat, Toto Wolff Mercedes-főnök szerint a keményebb gumikkal együtt az éppen elég lesz ahhoz, hogy lassabbá váljanak az F1-es autók.

részletek

Pirelli: Állítsák be rendesen az autókat, akkor majd jó lesz a gumi

A Formula-1 gumiszállítója nem veszi magára a versenyzőktől érkező kritikákat a 2021-es kísérleti abroncsok bahreini kipróbálása után. Mario Isola szerint azok majd a jövő évi autókon fognak jól működni.

részletek

Hamilton a keresztvizet is lehúzta a Pirelliről az új gumik miatt

A versenyzőket általában véve nem nyűgözte le a Pirelli új, a 2021-es szezonra tervezett gumispecifikációja, amit kipróbálhattak a bahreini edzéseken – de a legcsípősebb megjegyzést Lewis Hamilton tette.

részletek

Szokatlan kihívások várnak a csapatokra a Nürburgringen

Hideg, eső és egy korábbról ismerős pálya vár az F1 mezőnyére, ami a Pirelli szerint azoknak fog kedvezni, akik a leggyorsabban alkalmazkodnak a rendkívüli körülményekhez.

részletek

Több kerékcserével lehetne izgalmassá tenni az F1-et?

A Red Bull-csapatfőnök Christian Horner szerint ezzel lehetne elkerülni, hogy olyan unalmas futamokat láthasson a közönség, mint amilyen a Belga GP volt. Michael Masi szerint ez nem feltétlenül igaz.

részletek

Pirelli: Nem biztonsági kérdés a gumik teherbírása

Mario Isola szerint azzal, hogy az FIA csökkenti a leszorítóerő mértékét 2021-re, segíteni fogja a Pirellit, azonban ez szerinte nem biztonsági, hanem inkább teljesítménybeli kérdés.

részletek

Podcast: 10 pusztító közhely az F1-ről

Ugye nektek is égnek áll a hajatok, ha valami éktelen ökörséget hallotok az F1-ről? Ez nem sport, csak aludni lehet rajta, és így tovább… Összeszedtük és ízekre téptük azt a 10 mondatot, amitől felforr az agyvizünk!

részletek

Hamilton: Segítsünk a Pirellinek jobb gumit csinálni, ha tud

Lewis Hamilton emlékeztet, a Formula-1-es mezőny tagjai továbbra sincsenek megelégedve a gumigyártó termékeivel, és tartósabb, biztonságosabb, versenyképesebb abroncsokat kérnek a Pirellitől.

részletek

Hamilton magyarázkodni kényszerült a versenyen tett kijelentése miatt

A 70. Évfordulós Nagydíjon a második helyen célba érő Lewis Hamilton magyarázkodni kényszerült a versenyt követően, ami alatt azzal gyanúsította a Red Bullt, hogy a guminyomással játszanak.

részletek

Ellentétesen bánik a gumikkal a Ferrari, mint a többi autó

Miközben a legtöbb csapatnál alig van különbség a közepes és a lágy keverék között, az utóbbin általában szenvedő maranellóiak mégis nagy eltérést érzékelnek a tapadásban Charles Leclerc szerint.

részletek

Kiderítette a defektek okait a Pirelli

Alapos vizsgálatot indított a gumigyártó a Brit GP hajrájában történtek után: elmondásuk szerint a rendkívül hosszú etapok és a pálya karakterisztikája együtt vezettek a meghibásodásokhoz.

részletek

Podcast: Hamilton három keréken nyerte a defektkáoszt

Defektcunamit eredményezett a csapatok kockáztatása, Hamilton azonban három keréken is behozta az autót a célba – remekelt a Renault, égett a Racing Point, nem értjük az Albon-jelenséget és COVID-fertőzött-e Perez valójában?

részletek
Olvastad már?