Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. december 2. péntek

Pirelli

Hatodik gumikeveréket fejlesztett a Pirelli 2023-ra

A gumibeszállító új C1 keveréket dolgozott ki, de a korábbi is a skálán marad C0 néven. A gyártónak így nagyobb mozgástartománya lesz az adott nagydíj kemény gumijának kijelölésében.

részletek

Beváltak az új szabályok? 31 százalékkal nőtt az előzések száma

Csaknem a harmadával nőtt az előzések száma az F1-ben 2022-re az előző szezonhoz képest, amiben a Pirelli vezére szerint az új autók mellett az abroncsoknak is volt szerepe.

részletek

Ki és mit tesztel kedden Abu Dhabiban?

Az átigazolók és az újoncok először próbálhatják ki új csapatuk autóit, míg néhány fiatal is lehetőséget kap a szezon utáni teszten, a fő hangsúly azonban a Pirelli 2023-as abroncsain lesz.

részletek

F1-Archív: A McLaren nem fellebbezhet

Alonso első tesztje a Toyotával, pozitív hír Bianchiról, először próbálta ki a mezőny a Pirelli gumikat, a Brawn nem engedi el Buttont, a Honda betársul a BAR csapatba. November 19. F1-es hírei.

részletek

Leclerc-é a gumitesztelős második edzés

Az első szabadedzésen látott „újonchadsereg” után a második gyakorláson a Pirelli 2023-as abroncsai kerültek főszerepbe, ami miatt a szokásos hatvan helyett kilencven percig tartott a szabadedzés.

részletek

Így védi a Pirelli a kritizált esőgumikat

A Japán Nagydíj után Vettel és Verstappen az extrém esőgumikra és azok minőségére panaszkodott, azonban Mario Isola szerint a Pirelli nem tehet a kialakult helyzetről.

részletek

Hamilton szerint rosszul döntöttek a rajtnál

A mezőny jelentős része rossz döntést hozott, amikor az intereken kezdte meg a Japán Nagydíjat Lewis Hamilton szerint. A brit úgy látja, az extrém esős gumikkal gumikkal tovább körözhettek volna.

részletek

Ross Brawn a háttérbe húzódna a szezon végén

A brit szakember jelezte, hogy az idény végén szeretné jelentősen csökkenteni kötelezettségeit a Formula-1-ben. A korábban több csapattal is dolgozó Brawn a Mercedesre is kitért röviden.

részletek

Mi lesz a kulcs a Szingapúri Nagydíjon?

A hátsó gumik életben tartása döntő jelentőséggel bírhat, de a kíméletlen aszfalt sem segíti majd a versenyzők dolgát és a beállításoknál is el kell találni az autó egyensúlyát.

részletek

Hosszabb lesz a szabadedzés két nagydíjon

A szokásos 60 helyett 90 perces második szabadedzést tartanak Japánban és az USA-ban. A szakasz a Pirelli gumitesztje lesz a 2023-as szezonra: jelöletlen abroncsok, meghatározott körszám, a gyártó által megszabott futásterv.

részletek

A Pirellit nagyon meglepte Verstappen teljesítménye

Nem számított győzelemre a Hungaroringen Max Verstappen és a Red Bull, de nem ők voltak az egyetlenek, akiket meglepett a végeredmény: Mario Isolát is váratlanul érte a holland teljesítménye.

részletek

Pirelli: Az idei gumikkal lehet harcolni

A Max Verstappen és Carlos Sainz által bemutatott csatára hivatkozva a Pirelli azt állítja, hogy a 2022-re készített gumiabroncsaikkal lehetségessé vált közeli csatákat vívni.

részletek