Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. április 4. szombat

Pirelli

1800 abroncs vész kárba a futam törlése miatt

Több mint négyszáz szettnyi versenygumi felhasználatlanul tér vissza Ausztráliából Európába, miután törölték a szezonnyitó F1-es nagydíjat. Versenyezni ezekkel már nem tudnak, ezért elégetik őket.

részletek

Hamilton új gumikat akar 2021-re

A hatszoros világbajnok frusztrációját fejezte ki a Pirellivel kapcsolatban, miután a gyártónak nem sikerült teljesítenie a 2020-ra kitűzött célokat. Szerinte jobb munkát kellene végezniük.

részletek

Mikor és hol tesztel a Pirelli 2021-re?

A Ferrari már kipróbálta a 18 colos kerekeket, az év során még kilenc plusz egy tesztre kerül sor mind a tíz csapat részvételével. A nagy istállóknak akár kétszer annyi privát tesztnap is jut, mint a kicsiknek.

részletek

A 18 colos gumiktól nem léphetnek vissza a csapatok

Egyéves fejlesztőmunka ment a kukába, mikor a csapatok úgy döntöttek, idén is a 2019-es Pirelliket akarják használni. A 2021-es kerekek bevezetését nem akadályozhatják meg így.

részletek

Lemondott az „éles” tesztekről a Pirelli

Az F1-es gumigyártó tavaly ugyan próbálkozott azzal, hogy versenyhétvégén tesztelje a következő szezonra szánt abroncsokat, de túl sok volt a negatív visszajelzés - ezt nem erőltetik többet.

részletek

Mindegyik csapat épít egy átmeneti autót is

Az összes istálló átalakítja 2020-as versenygépét, hogy az év folyamán közreműködjön a Pirelli gumitesztjein a 18 colos kerekekkel – annak ellenére, hogy nincs kötelező érvénnyel előírva.

részletek

Pirelli: Idén komoly gond lehet a gumikkal

A csapatok úgy döntöttek, hogy 2020-ban is a tavaly használt abroncsokat akarják használni. A Pirelli azonban erősen tart egy negatív hatástól, amiért a gumik viselkedése nagyban megváltozhat.

részletek

Ezzel magyarázza a Mercedes-előnyt a technikai igazgató

A német márka fölénye már rég nem kiemelkedő, mégis folyamatosan megnyerik a bajnoki címeket. Idén egy olyan gyengeség is eltűnt, amely 2017-ben még sokszor hátráltatta őket.

részletek

Két különböző autót tesztel a Ferrari februárban

A csapat a Pirelli 2021-es fejlesztőmunkájában vállal szerepet, azonban 2020-as modelljét nem használhatja a szezonkezdet előtt erre a célra, így egy átalakított versenygéppel is elő kell állnia.

részletek

Hivatalos: A csapatok leszavazták a 2020-as Pirelliket

Annyira nem tetszett az F1-es istállóknak az, amivel a Pirelli 2020-ra előállt, hogy úgy döntöttek, inkább jövőre is maradjanak csak az idei abroncsok, amiket jobbnak tartanak az újaknál.

részletek

Pirelli: Nem sokat változtatna a Ferrarin Hamilton érkezése

A Pirelli vezérigazgatója, Marco Tronchetti Provera szerint Lewis Hamilton a Ferrarinál is megállná a helyét, ugyanakkor szerinte a maranellóiaknak nincs szüksége a jelenleginél jobb pilótákra.

részletek

Nem tetszenek a Pirelli új F1-es gumijai, lehet, hogy a csapatok jövőre is az ideit kérik

Ezen a héten hoznak végleges döntést, de jelenleg elképzelhető, hogy a csapatoknak nem kell a Pirelli 2020-as F1-es abroncsa, inkább az ideit választják. A gyártó szerint az is jó.

részletek
Olvastad már?