DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 28. kedd

Pirelli

100 ezer euró összdíjazással indul a Pirelli Nemzetközi Murva Kupa

A Kupasorozat szervezője a Mez&Mol Kft. (autogumiplaza.hu) a régió PIRELLI versenyabroncs forgalmazója.

részletek

„Jogosak Lewis felvetései” – Pirelli

A hétszeres F1-es világbajnok több megjegyzésével is egyetértett Mario Isola, de hangsúlyozta: még tartanak a fejlesztési folyamatok.

részletek

Lassulást jósoltak, helyette másfél másodperccel gyorsabb lett az F1

Figyelemreméltó legjobb köridők születtek a bahreini teszten, melyek még a Pirellit is meglepték. A Williams például 2,5 másodpercet gyorsult.

részletek

„Ebből baleset lesz” – Hamilton és társai az új tilalomról

Nem támogatják az F1-esek a gumimelegítők tervezett betiltását: Hamilton veszélyesnek tartja, Sainz nem érti a mögöttes logikát, csak Gasly bízik a Pirelliben.

részletek

Mit tud a Pirelli felturbózott esőgumija?

Előbb vezetik be az eredetileg 2024-re tervezett esőabroncsot: a hatékonyabb guminak melegítőpaplanra sincs szüksége. Az év során az FIA esős csomagját is tesztelni fogják.

részletek

Verstappen szerint a Pirelli már nem motivált

Továbbra is szívesen dolgozik együtt az olasz gyártóval a világbajnoki címvédő, ám a holland úgy véli, az F1-es hivatalos beszállítójának már nincs elég motivációja a fejlődéshez. Max Verstappen az egykori gumiháború előnyeiről és a lehetséges jövőbeli lépésekről is ejtett néhány szót.

részletek

Tíz év: egy évtizede segíti a magyar ralisportot az autogumiplaza.hu

Fontos mérföldkőhöz ért a Pirelli versenyabroncsok magyarországi forgalmazója: tíz éve lépett be a hazai ralisportba, az azóta eltelt idő alatt pedig számos sikert könyvelhetett már el.

részletek

Téli teszteket tart a Pirelli az esőgumik fejlesztésére

Sok támadás érte a Pirellit 2022-ben is a gyenge minőségű extrém esőgumijai miatt, így az olasz cég egy téli tesztet írt ki, melyen három csapat lesz a segítségükre, három különböző időpontban.

részletek

Hatodik gumikeveréket fejlesztett a Pirelli 2023-ra

A gumibeszállító új C1 keveréket dolgozott ki, de a korábbi is a skálán marad C0 néven. A gyártónak így nagyobb mozgástartománya lesz az adott nagydíj kemény gumijának kijelölésében.

részletek

Beváltak az új szabályok? 31 százalékkal nőtt az előzések száma

Csaknem a harmadával nőtt az előzések száma az F1-ben 2022-re az előző szezonhoz képest, amiben a Pirelli vezére szerint az új autók mellett az abroncsoknak is volt szerepe.

részletek

Ki és mit tesztel kedden Abu Dhabiban?

Az átigazolók és az újoncok először próbálhatják ki új csapatuk autóit, míg néhány fiatal is lehetőséget kap a szezon utáni teszten, a fő hangsúly azonban a Pirelli 2023-as abroncsain lesz.

részletek

F1-Archív: A McLaren nem fellebbezhet

Alonso első tesztje a Toyotával, pozitív hír Bianchiról, először próbálta ki a mezőny a Pirelli gumikat, a Brawn nem engedi el Buttont, a Honda betársul a BAR csapatba. November 19. F1-es hírei.

részletek