Steward
Vaszilykó Péter
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 2. csütörtök

Pirelli

A gumikra vonatkozó szabályok is borulhatnak az új versenynaptár miatt

Módosíthatják a szisztémát, amely értelmében a csapatok szabadon dönthetnek arról, melyik keverékből hányat használnak a hétvégéken. A Pirelli szerint ez nem jelent majd stratégiailag egyhangúbb futamokat.

részletek

F1-Archív: Csak Schumacher kritizálja a Pirellit

A német szerint a gumik olyanok, mintha tojásokon kellene vezetni, a Ferrari harmadikként is a legmagasabb pénzdíjat kapja, Massának Alonsótól kell pontokat rabolnia, De La Rosa pedig megérezte, hogy Raikkönené lehet a 2007-es szezon: ezek voltak az elmúlt 20 év hírei május 8-ról.

részletek

A leggazdagabb brittől a lengyel olajig

Több mint hárombillió forintnak megfelelő 1100 millió dollárra becsülik azt az éves összeget, melyet az összes résztvevő támogató pumpál a Formula–1-be. Mint minden szezon előtt, idén is volt mozgolódás a hétköznapi halandók számára felfoghatatlan összegek piacán: a Mercedes és az Alfa Romeo egy-egy értékes szerzeménnyel gazdagodott, a Williamsnél a szponzorállomány nagy része kicserélődött, a McLaren pedig tovább halmozza a partnereket.

részletek

Rohammentősnek állt a Pirelli F1-es főnöke

Mario Isolát eddig olyasvalakinek ismertük, aki rendszerint az abroncsok tulajdonságairól beszél, azonban most teljesen új szerepet vett fel: önkéntesként életeket ment a koronavírus-járvány egyik gócpontjában.

részletek

A Pirelli egyik emberének vírustesztje is pozitív lett

Az F1 hivatalos gumiszállítója közleményben tudatta, hogy egyik alkalmazottjának koronavírustesztje pozitív lett a végül elmaradt szezonnyitó Ausztrál Nagydíj helyszínén.

részletek

1800 abroncs vész kárba a futam törlése miatt

Több mint négyszáz szettnyi versenygumi felhasználatlanul tér vissza Ausztráliából Európába, miután törölték a szezonnyitó F1-es nagydíjat. Versenyezni ezekkel már nem tudnak, ezért elégetik őket.

részletek

Hamilton új gumikat akar 2021-re

A hatszoros világbajnok frusztrációját fejezte ki a Pirellivel kapcsolatban, miután a gyártónak nem sikerült teljesítenie a 2020-ra kitűzött célokat. Szerinte jobb munkát kellene végezniük.

részletek

Mikor és hol tesztel a Pirelli 2021-re?

A Ferrari már kipróbálta a 18 colos kerekeket, az év során még kilenc plusz egy tesztre kerül sor mind a tíz csapat részvételével. A nagy istállóknak akár kétszer annyi privát tesztnap is jut, mint a kicsiknek.

részletek

A 18 colos gumiktól nem léphetnek vissza a csapatok

Egyéves fejlesztőmunka ment a kukába, mikor a csapatok úgy döntöttek, idén is a 2019-es Pirelliket akarják használni. A 2021-es kerekek bevezetését nem akadályozhatják meg így.

részletek

Lemondott az „éles” tesztekről a Pirelli

Az F1-es gumigyártó tavaly ugyan próbálkozott azzal, hogy versenyhétvégén tesztelje a következő szezonra szánt abroncsokat, de túl sok volt a negatív visszajelzés - ezt nem erőltetik többet.

részletek

Mindegyik csapat épít egy átmeneti autót is

Az összes istálló átalakítja 2020-as versenygépét, hogy az év folyamán közreműködjön a Pirelli gumitesztjein a 18 colos kerekekkel – annak ellenére, hogy nincs kötelező érvénnyel előírva.

részletek

Pirelli: Idén komoly gond lehet a gumikkal

A csapatok úgy döntöttek, hogy 2020-ban is a tavaly használt abroncsokat akarják használni. A Pirelli azonban erősen tart egy negatív hatástól, amiért a gumik viselkedése nagyban megváltozhat.

részletek
Olvastad már?