DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. február 9. csütörtök

Pirelli

Pirelli: Az idei gumikkal lehet harcolni

A Max Verstappen és Carlos Sainz által bemutatott csatára hivatkozva a Pirelli azt állítja, hogy a 2022-re készített gumiabroncsaikkal lehetségessé vált közeli csatákat vívni.

részletek

A Williams a lágyabb gumikban bízik Monacóban

Az új autók miatt hatalmas kihívás lesz a következő versenyhétvége a Williams járműteljesítményért felelős vezetője szerint. Dave Robson ettől függetlenül bizakodó a folytatást illetően.

részletek

F1-Archív: Ecclestone ígérete a csapatoknak

Az F1 egykori ura május 22-én beszélt ügyfélautós elképzeléséről, dicsérte a gyorsan kopó Pirelliket és fenyegette a Ferrarit. De ezen a napon született az egyetlen barcelonai Vettel-győzelem, és ekkor igazolta le Fernando Alonsót a Minardi. Hírek az elmúlt 20 évből.

részletek

F1-Archív: Csak Schumacher kritizálja a Pirellit

A német szerint a gumik olyanok, mintha tojásokon kellene vezetni, a Ferrari harmadikként is a legmagasabb pénzdíjat kapja, Massának Alonsótól kell pontokat rabolnia, De La Rosa pedig megérezte, hogy Raikkönené lehet a 2007-es szezon: ezek voltak az elmúlt 20 év hírei május 8-ról.

részletek

Újraaszfaltozták éjszaka a pálya egyik szakaszát

Másodszor javították ki a 17-es kanyar sérült aszfaltját, módosították a bokszutcabejárat sikánját is. A Pirelli a hirtelen tapadásvesztés okát magyarázta: apró kövek szakadnak fel az aszfaltból.

részletek

Így magyarázza rendhagyó gumiválasztását a Pirelli

Az Ausztrál Nagydíjon a C2, C3 és C5 keverékek állnak majd a csapatok rendelkezésére: először fordul elő a jelenlegi számozás bevezetése óta, hogy kimarad egy fokozat. Mario Isola mondta el, miért.

részletek

Pirelli: Az új gumikkal másképp kell bánni

Az új 18 colos abroncsok tapasztalatairól beszélt nemrégiben a Pirelli F1-es projektjének vezetője. Mario Isola elismerte, hogy az idei autók trükkösebben viselkednek a lassú kanyarokban.

részletek

„Az új gumikat már nem kell annyira kímélni”

A kerekek is megújultak idénre, és bár a követhetőséghez hasonlóan ezek javulását is fenntartásokkal kell kezelni, több pilóta egyelőre pozitívan nyilatkozott a Pirellikről.

részletek

Hamilton: Kell majd egy párna, hogy kilássak

Az újfejlesztésű versenyautók egyik előkerülő problémája a pattogás az egyenesekben. A másik pedig a nem túl jó kilátás a pilótafülkéből. Lewis Hamilton szerint sem elég, amit látnak.

részletek

Norris: A nagy abroncsok miatt Monacóban és Szingapúrban bajok lesznek

Az aerodinamikai változások mellett a Pirelli is teljesen új gumikkal jelentkezik 2022-től, amit már ki is próbáltak. Lando Norris is egyetért abban, hogy jelentősen szűkült a kilátás az autóból.

részletek

„Az F1 beállt a sorba, és ezzel elszalasztott egy nagy lehetőséget”

A Pirelli korábbi motorport-igazgatója, Paul Hembery beszélt arról a lehetőségről, melyet az F1 elszalasztott, emellett pedig méltatta a száguldó cirkuszban dolgozók innovációit.

részletek

Tartósabb gumikat ígér 2022-re a Pirelli

Összefoglalta az F1 gumibeszállítója, mire jutott a tesztek után, ezek alapján pedig sok jóval kecsegtetnek: „kevésbé túlmelegedő” abroncsokkal, amikkel lehet majd keményen versenyezni.

részletek