DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Kanadai fejlesztéssel tartaná a lépést az Aston

„Jönni fog valami” a következő F1-es futamon Mike Krack szerint, aki ugyanakkor nem aggódik amiatt, hogy a Mercedes és a Ferrari is jobb volt Barcelonában.

Javában dúl a fejlesztési verseny a Formula-1-ben: Monacóban a Mercedes, Barcelonában pedig a Ferrari rukkolt elő átalakított autóval. Az Aston Martin hozzájuk képest eddig kisebb újításokkal szerelte fel az autóját: ennek kapcsán Fernando Alonso már az idény elején is jelezte, hogy a fejlesztési versenyben is fel kell majd nőniük az élcsapatok szintjére azok után, hogy tempó tekintetében eddig a futamok jelentős részében második-harmadik erőnek tűntek.

f1-alonso-aston-barcelona-pit



Mike Krack, az Aston Martin csapatvezetője szerint Alonso szavai jogosak, egyúttal azt is elhintette, hogy a következő nagydíjon ők is készülnek valamivel: „Jogosan kér és hajt minket ezen a téren. Jönni fog valami újdonság Kanadában. Egy lépést fog jelenteni előre” – fogalmazott Krack, akit a Motorsport.com idézett.

 

Felborult-e az F1-es erősorrend a fejlesztések miatt?

Mindez azok után fog megtörténni, hogy az Aston idei leghaloványabb versenyét teljesítette Barcelonában: a Spanyol Nagydíjon a Mercedes és a Ferrari is megelőzte a csapatot. Krack ellenére nem aggódik egyelőre amiatt, hogy két ellenfelük átlépte volna őket az erősorrendben a fejlesztéseik révén, de azt elismerte, hogy meg kell érteniük, hova tűnt a tempójuk a lágy gumis kezdeti etapokon:

„Nem, nem gondolom. Mert ha megnézzük a verseny későbbi szakaszát, amikor a kemény gumit raktuk fel, újra meccsben voltunk a riválisainkkal. Úgyhogy tényleg meg kell értenünk, mi történt ott az elején. Nyilvánvaló, hogy gyorsan befelhősödött a napsütés helyett, amiről azt gondoltuk, segíteni fogja a lágy gumikat. De meg kell értenünk, miért láttunk ilyen különbségeket a versenyképességünk terén a futam egyes szakaszaiban.”

Krack arra is rámutatott, hogy az ő teljesítményüket negatív befolyásolta, hogy Alonso autója megsérült a Q1-es hibája során a kvalifikáción, így aligha tudta kihozni az AMR23-asból a benne rejlő potenciált: „Szerintem túl korai vagy túl könnyű ilyesmit kijelenteni, mert nem láthattuk a teljes képet az időmérőn. Hasonló a helyzet, mint az év elején, amikor mondtuk, hogy három verseny kell ahhoz, hogy lássuk, hol állunk valójában. Most könnyen lehet, hogy a többiek nagyobbat léptek előre, de az első elemzéseink nem ezt támasztják alá.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: