DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„A Ferrarinál még azt sem tudják, mi a probléma” – Ralf Schumacher

Az egykori F1-es versenyző, Ralf Schumacher szerint most a Ferrari a „legproblémásabb gyerek” a száguldó cirkuszban.

A Mercedest követően a Ferrari is elhagyta eddig saját oldaldoboz-dizájnját, és a Red Bull megoldására hasonlító elemekkel szerelték fel az SF-23-at Barcelonában. A maranellóiak azonban továbbra is azzal a problémával küszködnek, hogy egy körön gyorsak, azonban a versenyen kinyírják a gumikat, és a top 5-be is alig-alig férnek be a végén.

Ez történt Barcelonában is az elmúlt hétvégén, ahol Carlos Sainz az első sorból rajtolhatott hazai közönsége előtt, ám a versenyen inkább csak hátrafelé haladt, mintsem előre. Charles Leclerc szenvedéseire pedig talán már kár is fecsérelni a szót: a monacói az eddigi hét versenyből kétszer nem ért célba, most csak 11. lett, Monacóba rajtbüntetést kapott, Szaúd-Arábiában pedig motorkomponensek cseréje miatt sorolták hátra a rajtrácson.



A hétszeres világbajnok Michael Schumacher öccse, Ralf – aki a Sky szakértőjeként dolgozik a versenyhétvégéken – problémás gyerekként jellemezte az olasz istállót: „A legproblémásabb gyerek most a Ferrari. Fred Vasseur pedig egyszerűen el volt veszve” – írta a Sky német oldalán Schumacher.

„Amikor megkérdeztem tőle, hogy mégis mit gondol, mennyi időbe fog telni, hogy visszatérjenek az élmezőnybe, a válasza az volt »Először azonosítanunk kell a problémát, aztán megmondhatjuk, mennyi idő lesz.« Szóval még arra sem jöttek rá, mi a gond!”

„Egy éve küzdenek a túlzott gumifogyasztással, ráadásul Barcelonában – az időmérőt leszámítva – még lassúak is voltak” – összegzett Ralf Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: