DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„A többiek a második helyért csatáznak” – a Red Bullt senki sem közelíti meg

Dr. Helmut Marko szerint fejlesztések ide vagy oda, a Red Bull előnye nem csökken: a Mercedes, a Ferrari és az Aston csak egymással viaskodhat.

A hétvégi Spanyol Nagydíj kapcsán merült fel, hogy a Red Bullnak kell-e tartania esetleg a Mercedes feljavulásától, de előbb Christian Horner csapatfőnök ütötte el a kérdést azzal, hogy így is 23-24 másodperccel nyert Max Verstappen, majd Dr. Helmut Marko is tisztázta: a többiek csak egymáshoz képest javulgatnak, a Red Bullt senki sem közelíti meg.

„Az ellenfeleink fejlesztései csak az egymás közötti sorrendjükben hoztak változást” – mondta az istálló tanácsadója az OE24-nek.

„Nem akarok arrogáns lenni, de hozzánk nem igazán kerültek közelebb, csak az változik, hogy ki a második leggyorsabb. Nekünk pedig még jó is, mert így folyamatosan nő az előnyünk a bajnokságban versenyről versenyre” – tette hozzá Marko.

Végül Max Verstappent is megdicsérte: szerinte a holland jelenleg olyan magasságokban jár, amelyekben korábban senki, jelen pillanatban olyan teljesítményt nyújt, mintha egy másik bolygóról érkezett volna.

Verstappen előnye hét futam után 53 pont Sergio Perezzel, és 71 pont Fernando Alonsóval szemben, az F1-es tabella állása itt megtekinthető!



f1-verstappen-redbull-mercedes

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: