DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kínosan érinti egy fotó a Williamst, a csapatfőnök megmagyarázta

James Vowles szerint valóban sokkal egyszerűbb az ő padlólemezük, mint a Red Bullé és a Mercedesé, de nem fair az összehasonlítás.

Monacóban emlékezetes módon tárták a nyilvánosság elé a Red Bull és a Mercedes padlólemezét is, Barcelonában pedig a Williams aljáról készültek fotók: nem lehet nem megjegyezni, hogy mennyivel egyszerűbbnek tűnik a grove-iak alkatrésze, míg a topcsapatoké mennyivel részletgazdagabb. A Twitteren a szurkolók ki is kezdték emiatt a Williamst, a hétvége után pedig James Vowles csapatfőnök próbálta megmagyarázni a dolgot:

„Készültek fotók az autónkról, amikor Logan (Sargeant) kicsúszott a harmadik szabadedzésen, és nyilvánvalóan összehasonlították azokkal, amiket a riválisainkról készítettek pár héttel korábban” – reagált Vowles a Williams által közzétett videóban.

„Szerintem érdemes kiemelni, hogy ez így egy kicsit megtévesztő. Itt a diffúzor látszik igazán, miközben a többiekről készült fotókon a padlólemezek eleje és közepe látszik jobban, ahol a szabályok keretein belül több részlettel lehet dolgozni” – magyarázta.

f1-williams



 

Ettől még részben igazak a vádak

Vowles azt viszont nem tagadja, hogy az autójuk kialakítása, és azon belül a padlólemez részletgazdagsága természetesen valóban nem ér fel a Red Bull, a Mercedes és a többi topcsapat szintjére.

„Egyértelmű, hogy a miénk nem olyan részletes, de nem kell megnézni a padlólemezt ahhoz, hogy erre rájöjjünk. Ezt egyszerűen a köridőből is megmondhatjuk. Az autó karakterisztikája, egyensúlya, teljesítménye, leszorítóereje is nagyrészt a padlólemezből jön.”



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: