DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WEC

A Porsche az F1-es naptár változtatására vár

Az F1-es versenynaptár legfrissebb verziójában a bakui Európa Nagydíjat egy időben rendezik a Le Mans-i 24 órás versennyel - a Porsche vezére még abban reménykedik, hogy változtatni fognak rajta.

Mindezt egyetlen pilóta, Nico Hülkenberg miatt, aki történetesen tevékeny részese volt júniusban a német gyártó Le Mans-i diadalának. Címvédése egyelőre azonban lehetetlen, hiszen a világ leghíresebb hosszútávú versenyével egy hétvégén debütál a Forma-1 Azerbajdzsánban. Maga az érintett azt mondta, hogy számára a száguldó cirkusz fontosabb, de a Porsche főnöke, Andreas Seidl reméli, hogy meg fogják változtatni a 2016-os F1-es naptárat, így honfitársa újból megpróbálhatja a La Sarthe-versenypálya meghódítását.



„Láttunk pár változtatást a jövő évi F1-es naptáron, és remélem, hogy még mindig alakítani fognak rajta” - mondta a német az Autosportnak. „Bele kell törődünk, és alternatív megoldásokat kell keresnünk, de nem sürget minket semmi, mert a felállásunk többi része már stabil.” Nico Hülkenberg - aki az első szocsi szabadedzésen élre lőtte Force Indiáját - szintén változásokban reménykedik. „A naptár már megvan, de gyakran történnek változások még ezt követően is” - mondta a német pilóta. „A Porschének egy nap véglegesítenie kell az összeállítását, de úgy vélem, még van idejük erre.”

Seidl korábban azt nyilatkozta, hogy házon belül, és azon kívül is nézelődnek helyettes után, majd hozzátette, hogy a bahreini szezonzáró utáni LMP1-es újoncok tesztje akár remek alkalom lehet egy új pilóta kiválasztására. Ezen a teszten minden LMP1-es gyártó köteles lesz legalább egy LMP2-es pilótát autóba ültetetni - magát a szezonzárót november 21-én rendezik majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: