DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. február 5. vasárnap

EurópaNagydíj

Retro - Az este, amelyről senki sem beszélt a Schumacher-Villeneuve ütközés után

Az 1997-es Európa Nagydíj minden idők egyik legnagyobb visszhangot kiváltó, vb-címről döntő F1-es futama volt, ám a verseny estéjén történtek is megérnek egy misét...

részletek

Retro - A Ferrari okosabb és gyorsabb a Renault-nál

Fernando Alonso és csapata kétségbeesetten próbált valahogyan túljárni a Scuderia eszén, de a vörösöknek sem taktikában, sem tempóban nem akadt ellenfelük - Felipe Massa pedig megszerezte első dobogóját az F1-ben.

részletek

Nem lesz több Európa Nagydíj Bakuban

Sokan furcsállták, hogy a földrajzilag Ázsiában levő versenyt hivatalosan európainak hívták – a 2017-es versenynaptárban azonban már az „Azerbajdzsáni Nagydíj” elnevezés szerepel.

részletek

Retro – Aki hiába segített Schumachernek

A két bajnoki rivális ütközésével és Schumacher kizárásával végződő 1997-es F1-es idényzárónak volt egy elfeledett szereplője, akinek elmondása szerint a karrierjét tette tönkre Jean Todt futam előtti kérése.

részletek

Jövőre olyan nagydíj is lehet, ami idén nem volt

Az esély valós, viszont ez nem új ország csatlakozásával valósulna meg - ehelyett egy jelenlegi pálya kérvényezte az FIA-nál, hogy megváltoztathassa a nagydíjának elnevezését.

részletek

Retro – Winkelhock és Alonso-bravúr

Nem túlzás azt mondani, hogy az Európa Nagydíj a 2007-es F1-es szezon egyik fénypontja volt – különösen az esőáztatta verseny eleje és vége alakult emlékezetesen.

részletek

Hamilton tört-zúzott bakui hibája után

Most került nyilvánosságra, hogy miután a brit pilóta hibázott az F1-es Európa Nagydíj időmérő edzésén, a csapat lakóbuszában lévő szobájában vad őrjöngésbe kezdett.

részletek

Retro – A visszatolás

A 2003-ban ezen a napon rendezett Európa Nagydíjon hatalmas szabályértelmezési botrányt váltott ki, amikor a pályabírók visszatolták a kicsúszó Michael Schumacher. És közel sem ez az egyetlen dolog, ami miatt emlékezhetünk erre a futamra.

részletek

Ricciardo azt sem tudta, hol van Azerbajdzsán

A pilóták tetszését elnyerte a bakui pálya, ahogyan a fogadtatással is meg voltak elégedve - a Red Bull ausztrálja azonban bevallotta, igen hiányos földrajzi ismeretekkel érkezett meg a helyszínre.

részletek

Raikkönen arcai – Rádióüzenetek Bakuból

Raikkönen, a dühös, Raikkönen az engedelmes, Raikkönen, az elkeseredett: a finn F1-es több oldala megmutatkozott a csapattal folytatott bakui rádiózás során. Mások emlékezetes beszélgetéseiből is válogatunk.

részletek

A nagycsapatok elrontják a kicsik időmérőjét?

Így érzi a Renault újonc F1-es pilótája, Jolyon Palmer, aki szerint a toppilóták nem veszik komolyan a Q1-et, ezzel pedig a továbbjutásért küzdők etapját teszik tönkre – Hamilton sárga zászlós hibáját említette.

részletek

Történelmi mélyponton a Renault - Bakui statisztikák

Hány évtizeddel ezelőtt volt utoljára a Renault az időmérő leglassabbja, kinek hiányozz legjobban a dobogóról Lewis Hamilton és milyen újabb adat szól Nico Rosberg bajnoki címszerzése mellett? Az Európa Nagydíj statisztikai összefoglalójából kiderül!

részletek