DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo azt sem tudta, hol van Azerbajdzsán

A pilóták tetszését elnyerte a bakui pálya, ahogyan a fogadtatással is meg voltak elégedve - a Red Bull ausztrálja azonban bevallotta, igen hiányos földrajzi ismeretekkel érkezett meg a helyszínre.

Daniel Ricciardo annyit mondogatta, hogy reméli, nem ő lesz az első, aki összetöri az autóját Bakuban, hogy végül még is ő avatta fel az utcai pálya falait. Az ausztrál pilóta saját, a Red Bull weboldalán indított blogjában számolt be élményeiről - arról, hogy milyen volt vezetni a 6003 méteres aszfaltcsíkon, de azt sem szégyellte megosztani rajongóival, hogy nem sokat tudott az Európa Nagydíjnak helyet adó országról.

„Amikor Azerbajdzsán bekerült a naptárba, nem sokat tudtam róla, én sem voltam ott ezelőtt” - írja az ausztrál. „Tudtam, hogy távolabbra van Szocsitól kelet felé, de amilyen jók a földrajzi ismereteim, azt sem tudtam, merre van a térképen, azt pedig pláne nem, hogy egy tenger mellett fekszik.”



„Szerintem nagyszerű hétvégén és versenyen vagyunk túl, úgy gondolom, hogy ez a pálya maradni fog, összehasonlítva azokkal a helyszínekkel, ahová ellátogattunk, de néhány évvel később el is jöttünk onnan. Nagyon élveztem, minden kényelmes volt, a hotelből egyenesen a pályára lehetett sétálni. Nem is tűnt úgy, mintha új verseny lenne, hiszen minden a helyén volt, ami nem minden helyről elmondható.”

Bár több pilóta is szót emelt a biztonság ellen Bakuban, Ricciardo nagyon élvezte a vezetést a hétvége során - még az első edzésen elszenvedett balesete ellenére is. „Nagyszerű volt a pálya, számomra néhol Szingapúrra emlékeztetett. Voltak azonban olyan helyek is, melyekről Makaó jutott az eszembe - mindenesetre nagyon hosszú, ami szokatlan egy városi pályánál. Nagyon jó volt itt vezetni, hiszen remek kombinációja a magas és alacsony sebességű részeknek, valamint a kockázatnak.”

„A kilences kanyar ahol elhaladunk a vár mellett, nagyon szűknek tűnt a szimulátorban, a pályabejáráson pedig elcsodálkoztam, hogy milyen kevés hely van itt a hibázásra. Számomra felüdülést jelentett, hogy egy kanyar nehezebbnek bizonyult a vártnál” - tette hozzá Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: