DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

A Porsche még nem mondott le Hülkenbergről

Bár a legújabb F1-es versenynaptár ütközik Le Mans-nal, a Porsche még bízik abban, hogy Hülkenberg rajthoz állhat a Le Mans-i 24 óráson – ahogy azt is elismerték, hogy 2017-ben érkezhet Montoya.

A tegnap közzétett 2016-os F1-es naptár egy nagy csalódást tartalmazott sokak számára: a Le Mans-i hétvége 2011 után először ismét ütközik egy nagydíjjal, ami azt jelenti, hogy Nico Hülkenbergnek valószínűleg nem lesz esélye megvédeni idei győzelmét, ahogy arra is hiába várunk, hogy más aktív F1-esek kövessék a példáját, s rajthoz álljanak a 24 óráson.

Bár azonnal elindultak a találgatások, hogy kit ültet Hülkenberg helyére a Porsche (többek közt Montoya neve is felmerült), a gyári csapat jelezte, hogy egyelőre még nem mondtak le teljesen a németről, hiszen a szerda este közzétett versenynaptár nem tekinthető hivatalosnak, s egészen addig várni fognak, amíg van esély arra, hogy a német jövőre is autóba ülhet.

hulk_win_nagy



„Egyelőre még minden nyitott, hiszen ez a naptár még csak egy előzetes változat” – idéz a motorsport.com egy bennfentest. „Ha a bakui futamot valóban a Le Mans-i hétvégén rendezik, szerintem sokkal valószínűbb, hogy egy a Porsche-családon belüli pilóta kapja az ülést, mintsem egy Juan Pablóhoz hasonló versenyző. A dolgok 2017-ben válhatnak komollyá Montoyával, de erről nem döntünk, amíg nem tesztelte az autót.”

Montoya feltételezett év végi tesztje egyelőre tehát nem több annál, mint aminek látszik, már csak azért sem, mert a következő szezonra még szerződése van a Penske IndyCar-csapatával. A 2017-es váltás viszont egyáltalán nem elképzelhetetlen, már csak azért sem, mert a feltételezések szerint fia, Sebastien ebben az évben helyezheti át az öreg kontinensre gokartos karrierjét.

S hogy ki ülhet Hülkenberg helyére? Házon belül is több alkalmas jelölt merülhet fel, így az LMP1-es autót korábban már tesztelő Frederic Makowiecki és Michael Christensen, valamint a szintén a gyárhoz tartozó Klaus Bachler és Sven Müller.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: