DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Csapatutasítás kell a Mercedesnél, mert ez üzlet

A háromszoros F1-es világbajnok Jackie Stewart nem habozna rendre utasítani a Mercedes két pilótáját, ha ő lenne az istálló feje - szerinte ez egy hatalmas üzlet, a futamokat be kell fejezni.

Az Osztrák Nagydíj fő eseménye természetesen Nico Rosberg és Lewis Hamilton ütközése volt - a két Mercedes az utolsó körben "nem fért el egymás mellett", így a brit pilótáé lett a futamgyőzelem. Jackie Stewart, a sportág egyik legendája szerint ő nem habozna csapatutasítást kiosztani a két pilótának.

"Ha én lennék a Mercedes vezetője, öt körrel a verseny vége előtt azt mondtam volna, hogy rendben, mostantól mindenki tartsa meg a pozícióját" - nyilatkozta a korábbi háromszoros világbajnok a Reutersnek az esettel kapcsolatban. "Sajnálom, de ez igenis egy üzlet, nem egy amatőr nap egy golfpályán, hanem egy nyílt világbajnokság."

rózihemi



"Mindkét pilóta rendkívül tehetséges, nagyon tisztelem Lewis és Nico képességeit is" - folytatta Stewart. "Viszont ha én lennék a Mercedes főnöke, vagy a marketinges részleg vezetője, azt mondanám, hogy srácok, be kell fejeznünk a futamokat. Remélem, hogy a pilóták megértik, hogy nagyon jól megfizetik őket az autóversenyzésért. Ez egy komoly üzlet."

Az istállónál csütörtökön lesz a nagy beszélgetés, ahol Toto Wolff mindkét pilótával megbeszéli a szituációt, kérdés, hogy milyen utasítást ad majd nekik. Stewart szerint egyébként a spielbergi esetnél egyértelműen Rosberg volt a hibás, úgy látta, hogy Hamilton semmit nem csinált rosszul - az eset után a német pilóta egy jelentéktelen büntetést kapott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: