DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WTCR

Michelisz közel két év után nyert, dobogón a Zengő

A start után az élre állt, s onnan a piros zászlós megszakítás sem állította meg a Hyundai magyarját abban, hogy a 2019-es szezonzáró óta először nyerjen. Azcona a második a Zengő Motorsporttal.

Komoly magyar reményekkel várhattuk a WTCR második mosti futamát, hiszen a pénteki kvalifikáció alapján a Zengő Motorsportnál szereplő Mikel Azcona indulhatott a pole-pozícióból, mellőle pedig Michelisz Norbert várhatta a piros lámpák kialvását. Mindketten jól kapták el a rajtot, a spanyol azonban megcsúszott az első kombinációban, így abból kijövet Norbi átvette a vezetést tőle. Mögéjük Esteban Guerrieri jött fel harmadiknak, hátrébb viszont ezúttal is baleset történt: többen is összeütköztek, Gabriele Tarquini, Santiago Urrutia és Rob Huff számára pedig azonnal véget is ért a verseny, de a bokszba hajtott Tassi Attila is, így ő két nullázással zárta a cseh hétvégét.

michelisz-azcona-wtcr-most-1



A történtek miatt pályára gurult a safety car, de néhány kör múlva a mentés és takarítás idejére inkább piros zászlóval félbeszakították a futamot. Nagyjából tizenöt-húsz perc várakozás után a biztonsági autó mögött indult újra a menet, de egy kör elteltével már versenytempóban folytatódhatott a körözés. Michelisz simán megtartotta a vezetést, Azcona jött mögötte, majd Guerrieri, Yann Ehrlacher, Nathanael Berthon, Jean-Karl Vernay, Yvan Muller volt a további sorrend. A mezőny sűrűjében ismét történt egy ütközés: Thed Björk találta el hátulról Nestor Girolamit.

Azcona folyamatosan ott lihegett Michelisz nyakán fél másodperces távolságban, de ennél is szorosabbnak tűnt a pódium alsó fokáért zajló csata Guerrieri és Ehrlacher között. Előzés azonban egyik párosnál sem történt, így Norbi megnyerte a versenyt – egyfelől a magyar pilóta világkupa-győzelmét hozó 2019-es sepangi évadzáró hétvége óta először tudott diadalmaskodni, másfelől ő lett idén tíz futam alatt a tizedik különböző győztes! A szombaton a TCR Europe-ban bajnoki címet szerző Azcona második helyet hozott a Zengőnek, ezzel ráadásul feljött összetettben a harmadik helyre, 26 pontos hátrányban a most a dobogóról Guerrieri miatt lemaradó Ehrlacher-hez képest. Berthon, Muller, Engstler, Vervisch, Magnus és Coronel még a tízben, miután Vernay áthajtásos büntetést kapott a túl későn felrakott gumik miatt. Ami pedig a mezőny másik állva maradt magyarját illeti: Boldizs Bence 13. helyével újabb pontokat szerzett.

A 2. futam végeredménye:

1. Norbert Michelisz Hyundai  
2. Mikel Azcona Cupra 1.508
3. Esteban Guerrieri Honda 11.043
4. Yann Ehrlacher Lynk & Co 11.528
5. Nathanael Berthon Audi 12.748
6. Yvan Muller Lynk & Co 13.922
7. Luca Engstler Hyundai 15.786
8. Frederic Vervisch Audi 16.788
9. Gilles Magnus Audi 17.576
10. Tom Coronel Audi 18.366
11. Petr Fulín Cupra 20.987
12. Tiago Monteiro Honda 26.455
13. Bence Boldizs Cupra 27.589
14. Jean-Karl Vernay Hyundai 39.843
15. Thed Björk Lynk & Co 1'20.972
16. Néstor Girolami Honda 1 kör /8.246
Kiesett:    
  Attila Tassi Honda  
  Gabriele Tarquini Hyundai  
  Rob Huff Cupra  
  Santiago Urrutia Lynk & Co  
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: