DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCR

Visszakerült a Hungaroring a WTCR naptárába

A korábbi törlés ellenére október közepén mégis hazánkba látogat a Túraautó-világkupa mezőnye: a friss menetrend szerint Michelisz Norberték hat európai helyszínen csapnak majd össze.

Ahogy azt a híresztelésekből tudni lehetett, csütörtök este közzétették a WTCR koronavírus-járvány miatt átalakított 2020-as versenynaptárát. Az értesülések igaznak bizonyultak: csak európai állomásokból fog állni az idény, méghozzá hatból, ahol összesen 16 futamot fognak rendezni, azaz az eredetileg tervezett versenyszám (20) nyolcvan százalékát.

wtcr-hungaroring-2019



Magyar szempontból a legfontosabb hír, hogy bár márciusban még törölték a hungaroringi fordulót, az az átalakítások révén mégis visszakerült a menetrendbe. A mogyoródi pálya október közepén látja vendégül a Túraautó-világkupa szereplőit, így mégis megvalósul a Kamion-Eb-vel való közös hétvége, és Michelisz Norbert is pályára gurulhat címvédőként a hazai közönsége előtt – már amennyiben lehetnek majd nézők az eseményen.

Ami a többi helyszínt illeti: a Hungaroring mellett a másik öt pályából négy eleve szerepelt volna a naptárban. Kezdés szeptember közepén a Salzburgringen, majd következik a Nordschleife a nürburgringi 24 órás betéteseményeként – ezen a két helyszínen lesz csupán két verseny, míg a többin megtartják a tavalyi háromfutamos formátumot. Utána jön párban a Slovakia Ring és a Hungaroring, majd a Motorland Aragon, az idény pedig a WTCR számára teljesen új olaszországi Adria International Racewayen zárul november közepén.

Értelemszerűen ez azt is jelenti, hogy az eredetileg tervezett négy ázsiai helyszínt – Kínát, Koreát, Makaót és Malajziát – kukázták, de Francois Ribeiro, a promóter Eurosport Events vezetője szerint végig megértők voltak a kialakult gazdasági helyzet kapcsán a tengerentúli szervezők. A tervek szerint amúgy 2021-ben már újra ellátogatnak Ázsiába is, de Ribeiro szerint nem kizárt, hogy jövőre is kevesebb futamot rendeznek majd. Makaón egyébként a szervezők így is megtartanák a szokásos túraautó-viadalt, csak ezúttal helyi sorozatokból állna össze a mezőny.

A WTCR átalakított 2020-as versenynaptára:

Szeptember 12-13.:              Salzburgring, Ausztria (2 verseny)

Szeptember 24-26.:              Nordschleife, Németország (2 verseny)

Október 10-11.:                   Slovakia Ring, Szlovákia (3 verseny)

Október 17-18.:                   Hungaroring, Magyarország (3 verseny)

Október 31-november 1.:     Motorland Aragon, Spanyolország (3 verseny)

November 14-15.:                Adria International Raceway, Olaszország (3 verseny)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: