DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WEC

Alonso sokkal optimistább az Indy 500 előtt

2019 eddig a győzelmekről szól Fernando Alonso életében. Daytona óta csak nyer mindenhol, ahol elindul, ebben bízik Indianapolisban is. Igaz, azt is tudja, hogy az lesz a legnehezebb feladat.

A WEC-ben egyértelműen győztes autót kapott azzal, hogy a Toyota szerződtette a 2018-19-es szuperszezonra, de eddig messzemenőkig él is a bizalommal Fernando Alonso. Többször is bizonyította, hogy akár száraz, akár esős pályáról legyen szó, kifejezetten versenyképes, ez igaz volt a tavalyi Le Mans-i 24 órás viadalra is.

Daytonában is fantasztikusan ment az év elején, szintén kiszámíthatatlan körülmények között, de a legnagyobb feladat most következik, a Tripla Korona utolsó várát, Indianapolist is be kellene vennie. Idén a McLaren (szinte) önállóan készül, nem úgy, mint két évvel ezelőtt, amikor az Andretti Autosport készítette fel a spanyol versenyautóját, ez pedig még tovább nehezíti az egyébként sem egyszerűnek mutatkozó missziót.

Fernando Alonso számára 2019 eddig egy sikerszéria


Az viszont kétségtelen, hogy győzelmi szériában van a kétszeres F1-es világbajnok. „A spái győzelem még nagyobb optimizmust ad számomra, mert az idei eredményeim kizárólag mosolyt hoztak eddig. Természetesen tudom, hogy Indy nagyon nem lesz egyszerű, a Tripla Koronából a legnehezebb, de jöjjön a harc és meglátjuk, mire megyünk” – nyilatkozta Fernando Alonso az AS című lapnak.

Spa-Francorchamps-ban sem volt könnyű dolga, az esőzés mellett havazás is nehezítette a pilóták dolgát a hatórás viadalon. De Alonso idei győzelmi mérlege 100%-os. „E pillanatban még tökéletesen állok 2019-ben, nyertem Daytonában, Sebringben (1000 mérföldes táv), most pedig Spában. Ez volt életem egyik legőrültebb versenye, sosem vezettem korábban hóban. Rengeteg volt a biztonsági autós szakasz, végül pedig piros zászlóval végződött. Mindenki számára extrém körülmények uralkodtak, személy szerint nagyon boldog vagyok a szerzett pontokkal is, ami a világbajnoki cím szempontjából fontos" –elemezte a helyzetet Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: