Steward
Bognár Viktor
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. október 24. szombat

Toyota

Két Toyota Supra blokkból építettek V12-es erőművet

Egy amerikai nyugdíjas mérnök immár hatodik éve építi azt a különleges autót, amely a Forma-1 hőskorát idézi, beleértve a pilóta mögött dolgozó erőforrást is, ami valójában nem egy motor, hanem kettő – legalábbis az volt eredetileg.

részletek

Lendületesen debültált a Toyota GR Yaris múlt hétvégén Goodwoodban

Az október 16-18-án megrendezett Goodwood SpeedWeek futamsorozaton a GR Yaris és a GR Supra is pályára lépett, a TOYOTA GAZOO Racing (TGR) pedig látványos közvetítésben osztotta meg a történteket a világ virtuális nagyközönségével.

részletek

Megérkezett a Vatikánba az eddigi legtisztább üzemű pápamobil

Két darab speciálisan átalakított Toyota Mirai hidrogén üzemanyagcellás szedánt ajándékozott Őszentségének a japán katolikus egyház.

részletek

A Toyota és Al-Attiyah győzött a Dakar főpróbáján

A 2021-es Dakar Ralihoz vezető út legfontosabb állomásának tartott Andalúz Ralin érvényesült a papírforma: a négynapos terepverseny végén a Toyota Hiluxszal versenyző, háromszoros Dakar-győztes Nasser Al-Attiyah állhatott a dobogó legfelső fokára.

részletek

Vezető pozíciójának bebiztosítására készül a hétvégén a Toyota WRC csapata Szardíniában

A TOYOTA GAZOO Racing World Rally csapata Szardínia szigetére készül a 2020-as idény hatodik fordulójára, amit október 8-11. között rendeznek meg. Itt az a csapat célja, hogy megőrizze első helyét mind a pilóták, mind pedig az autógyártók mezőnyében. Törökországi győzelmét követően Elfyn Evans áll az első helyen a pilóták között, 18 ponttal csapattársa, Sébastien Ogier előtt, míg a csapat újonc pilótája, Kalle Rovanperä Ogiertől kilenc ponttal lemaradva a negyedik helyen áll. A gyártók versenyében a Toyota 174 ponttal, 9 pontos előnnyel áll az élen.

részletek

A Toyota is kiveszi a részét a magyarországi haderőreformból

Magyarország a Honvédelmi Haderőfejlesztési Program keretében történelmi léptékű haderőreformot hajt végre. A program keretében többek között olyan eszközök kerültek vagy kerülnek beszerzésre, mint a Leopard harckocsik, Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek, vagy az Airbus H145M többcélú helikopterek, melyek kategóriájuk legfejlettebb, legmodernebb típusaihoz tartoznak. Bizonyos értelemben, ebbe az illusztris társaságba kerültek be a HM ZRÍNYI Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. által most beszerzett Toyota Hiluxok is.

részletek

Íme a tervezett Toyota modellek 2022-ig

Vadonatúj modellek és váratlan GR sportverziók: itt van minden új globális modell, amelyre a világ legnagyobb autómárkájától a következő másfél évben számíthatunk.

részletek

Akio Toyoda elnök személyesen kommentálta a TOYOTA GAZOO Racing történelmi Le Mans-i diadalát

A Toyota világszintű elnöke, a Morizo néven maga is versenyző és mesterpilóta Akio Toyoda személyesen kommentálta a Toyota versenyistállója, a TOYOTA GAZOO Racing történelmi diadalát, amelyet a Hosszútávú Világbajnokság (WEC) legendás 24 órás Le Mans-i futamán aratott, megemlékezve arról is, hogy a versenyistálló másik csapata ugyanezen a versenyhétvégén a Rally Világbajnokság (WRC) törökországi futamán szerezte meg az első helyet. Az elnök egyszerre fejezte ki a páratlan siker felett érzett örömét, és buzdította csapatát szerényen még keményebb munkára a hibák kiküszöbölésére.

részletek

Harmadszor Le Mans-i győztes a #8-as Toyota

Megszerezte zsinórban harmadik győzelmét a Le Mans-i 24 óráson a Toyota, volánjánál Sebastien Buemivel, Kazuki Nakajimával és Brendon Hartley-val. Az LMP2-ben a United Autosport, a GT-kategóriában pedig az Aston Martin nyert.

részletek

Nyilvános főpróbát tartott Le Mans-ban a Toyota GR Super Sport

A legendás Circuit de la Sarthe versenypályán, közvetlenül a Le Mans-i 24 órás futam rajtját megelőzően megmutatta leendő hosszú távú versenyautójának prototípusát a Toyota.

részletek

LM24 21. óra – Ez a harc lesz a végső

Egymást üti a búcsúzó Rebellion két egysége a második helyért, a Próban minden adott egy szenzációs végjátékhoz, Davidsonék megpróbálják a lehetetlent, nagy győzelemre készül az Aston Martin.

részletek

LM24 18. óra – Aston vs. Ferrari csata

Az élen a #7-es drámája után simán vezet a #8-as Toyota, miközben az LMP2-ben is jött a dráma, a GTE Próban pedig továbbra is másodpercekre egymástól az első két helyezett.

részletek
Olvastad már?