DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
WEC

Alonso nyáron távozhat a WEC-ből is

Mivel legfontosabb célját, a Le Mans-i 24 óráson aratott sikert már elérte a spanyol ász, egyáltalán nem biztos, hogy a mostani szuperszezon után is marad a sorozatban. De még egyszer győzne ugyanott.

Jelenleg éppen a Daytonai 24 órás viadalon érdekelt a Formula-1-ben két világbajnoki címig jutó Fernando Alonso. Ezután már csak néhány kötött programja van, Sebringben és Spában a WEC-széria futamain vesz részt, majd május végén (valószínűleg) a számára legfontosabb eseményen, az indianapolisi 500 mérföldes versenyen indul a McLaren színeiben.

A Tripla Koronából csak a tengerentúli győzelem nincs még meg, Le Mans-ban tavaly már diadalmaskodott Sebastien Buemi és Kazuki Nakajima oldalán. A Toyota nem is változtatott a győztes összeállításon, így Alonso harcba indulhat, hogy megvédjék címüket és ezért mindent meg is fog tenni. De hogy utána mi lesz, teljesen kétséges.

Alonso egyáltalán nem biztos benne, hogy a WEC-ben folytatja június után is


Daytonában kérdezték Alonsót, hogy elfogadja-e a Toyota ajánlatát a következő szezonra is, de a spanyol erre csak 50-50% esélyt ad. „Elsősorban ezt a szuperszezont szeretném a lehető legjobban befejezni. Vezetjük a világbajnokságot, Le Mans lesz a zárófutam. Remek lenne, ha újra esélyünk nyílna megnyerni” – tekintett előre Alonso.

„Júniusig elég elfoglalt leszek, utána viszont attól függ, hogyan alakult a WEC-bajnokság és az Indy 500 májusban. Az is lehet, hogy teljesen új kihívásokat fogok keresni a jövőben, egyelőre nem tudom, hogy a WEC-nek elsőbbsége lesz-e. A végső döntést később hozom meg.”

„A NASCAR? Ebben a pillanatban nem szerepel a terveim közt egy ilyen széria. Soha nem mondom, hogy soha, de rövid távon biztosan nem igazolok oda, újra olyan bajnokságba kerülnék, ahol minden tanulási folyamatot elölről, a nulláról kéne kezdenem. Elég intenzív a WEC és az Indy 500 felkészülési programja, egyáltalán nem ez lenne a megfelelő pillanat” – tette hozzá Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: