DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WEC

Alonso rettegett, hogy megismétlődik Indy

Fernando Alonso saját kitűnő teljesítményének is köszönhetően társaival megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt. Az utolsó órákban rettentően félt, hogy beüt egy technikai meghibásodás.

Bár a teljesítményével egyáltalán semmilyen gond nem volt, sőt, a kilencszeres győztes, Tom Kristensent teljesen lenyűgözte Alonso hiba nélküli vezetése, egy technikai sportban soha senki nem lehet biztos a győzelemben, ameddig a kockás zászlóval le nem intik.

Sajnálatos módon, a Formula-1-ben az elmúlt időszakban nemigen kellett attól tartania a kétszeres világbajnoknak, hogy egy meghibásodás miatt elbukna egy győzelmet, ugyanis a McLarennel az utóbbi években nem lehet a dobogó közelébe jutni.

A verseny hajrájában is az élen állók tempóját futotta

Tavaly, Indianapolisban azonban átélt egy sokkot a spanyol ász. Végig versenyképes volt a híres oválpályán, huzamos ideig vezette is a viadalt, ám a hajrában a Honda-motor elfüstölt, így kiállni kényszerült. Most is ettől tartott Alonso, hogy hiába vezetik magabiztosan a versenyt, a huszonnegyedik órában is történhet dráma.

A Honda Indianapolisban is cserben hagyta Alonsót, de a Toyota végigbírta


„Fantasztikus érzés nyerni. Bár még mindig sokkhatás alatt állok, mert annyira összpontosítottunk a versenyzésre, a végén pedig annyira stresszben voltunk, ahogy néztük a televízión át az autót” – nyilatkozta a tripla koronából kettőt már magáénak tudó spanyol.

„Tavaly, Indianapolisban is vezettük a versenyt, közel álltunk a győzelemhez, de végül egy meghibásodás miatt elszalasztottuk a lehetőséget (alig 21 körrel a vége előtt). Itt ugyanezt éreztem, hogy vezetjük a futamot, de rettentően aggódtam, nehogy megint kicsússzon a kezeink közül a nagy lehetőség, de végül megcsináltuk” – emlékezett vissza Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: