DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. szeptember 21. csütörtök

Technika

Nem láttunk még olyan hátsó szárnyat, mint az AlphaTaurié

Az eddigi legextrémebb kialakítás az AT04 fejlesztése. A szabadon hagyott felső szárnylap csúcsai légörvény generálásával növelik a leszorítóerőt.

részletek

Csak a Ferrari nem hozott semmit: az F1-es csapatok újításai a Brit Nagydíjra

Az AlphaTauri hozta a legtöbb fejlesztést Silverstone-ba: mutatjuk, hogy melyik csapat mivel rukkolt elő erre a hétvégére.

részletek

Technika: Kiderült a Red Bull padlólemezének titka?

Egy lényeges ponton különbözik a világbajnok F1-es autó padlólemeze a Mercedes és a Ferrari megoldásától: ez lehet az RB19 igazi titka?

részletek

Mitől változott meg a Mercedes viselkedése?

Andrew Shovlin, az F1-es csapat vezető pályamérnöke beszélt arról, hogy most miben más a W14-es mozgása az elődjéhez képest.

részletek

Milyen fejlesztéseket hoztak a csapatok az Ausztrál Nagydíjra?

A Red Bull több dolgon is variált, a Ferrari és az Aston Martin viszont semmihez nem nyúlt hozzá: mutatjuk, hogy melyik csapatok autóin mi változott erre a hétvégére.

részletek

Technika: Nem lehet megszüntetni a delfinezést

Az Alfa Romeo szakembere magyarázta el, hogy mit kell tudni a mai F1-es autóról, és hogy mik a nehézségek ezzel kapcsolatban.

részletek

Technikai elemzés: Mitől ilyen jó a Red Bull és az Aston Martin?

Nagyon hasonló futóműmegoldással állt elő ez a két csapat, ami a stabilitás, a versenytempó és a gumikopás titka lehet a Ferrarival és a Mercedesszel szemben.

részletek

Teljesen új koncepcióra váltott, ezért ilyen rossz most a McLaren

Teljesen átszabja autóját erre az F1-es szezonra a McLaren, de lehetetlen volt elkészülniük az első futamra. Bakutól jöhet az igazi autó.

részletek

Húsz kilóval könnyebb – az RB19 technikai részletei

Műszaki elemzés a 2023-as Red Bullról: még mélyebb az oldaldoboz alávágása, változtak a Venturi-csatornák, a modell pedig elérte a súlyhatárt.

részletek

A Ferrari esélyeit csinálták ki az évközbeni szabálymódosítgatások?

Bár a csapatfőnök még néhány napja is igyekezett cáfolni, hogy a Belga Nagydíjtól életbe lépett, szigorított technikai direktíva miatt estek vissza a vörös autók, egyre inkább úgy tűnik, így történt.

részletek

Több csapat is jelentős újításokkal érkezett Silverstone-ba

Ahogyan azt az utóbbi években megszokhattuk, Silverstone-ba ezúttal is sok csapat érkezett újításokkal. Többek között a Williams és az Alpine is jelentősen átalakította autóját, de a Ferrari is módosított.

részletek

Russell pontokat bukott, mert nem rajtolt el újra?

A televíziós közvetítésben nem volt egyértelmű, miért nem állt oda George Russell az utolsó kétkörös újraindításhoz. A Williams-pilóta ismét pontszerzést szalaszthatott el.

részletek