DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
Egyéb

Milyen laptop-kiegészítőket érdemes beszerezni?

Manapság már megannyi laptop-kiegészítőt lehet vásárolni. Mivel sokan a munkájukhoz használják, így értelemszerűen ők szeretnék a lehető legtöbbet kihozni belőle. Persze azokat is érdekelhetik a kényelmi extrák, akik szórakozás céljából használják a gépüket vagy épp sportjátékokat játszanak rajtuk.

smartdiszkont.hu - 2024 augusztus - Cikk 1



Alapkiegészítők, amik szinte megkerülhetetlenek

Annak, aki rendszeresen dolgozik távmunkában, célszerű lehet beszerezni egy webkamerát a laptopjához. Sokkal gördülékenyebben lehet elvégezni a különböző feladatokat, ha a laptophoz rendelkezésre áll egy egér is, amely sokkal kényelmesebb munkavégzést tesz lehetővé, mintha nyolc órán keresztül az érintőpaddal kellene bajlódni.

A SmartDiszkont laptop-kiegészítői között ötportos dokkolóállomást is találhatunk. A különböző típusú kábellel csatlakoztatható készülékek laptophoz történő kapcsolásában nagy segítséget nyújthat egy ilyen vagy egy hasonló kütyü.

 

Miben segíthetik az életünket a különféle állványok?

Otthoni munkavégzés során fontos, hogy odafigyeljünk a körülményekre is. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen testhelyzetben ülünk a laptopunk előtt hosszú órákon át. Az otthoni asztal nem biztos, hogy megfelelő, így elképzelhető, hogy néhány kiegészítőt be kell szereznünk, különösen, ha hosszú távon tervezünk home office-ból dolgozni.

Egy strapabíró állvánnyal beállíthatjuk a képernyő magasságát úgy, hogy egészségesen tudjunk dolgozni. Ez egyébként nemcsak azt segíti elő, hogy optimálisabb legyen a testhelyzetünk, hanem a készülék felmelegedését is megelőzhetjük ily módon. Célszerű olyan állványt választani, amiben vannak beépített hűtőventilátorok, amelyekkel javíthatjuk a laptopunk teljesítményét. Erre kiváltképp akkor érdemes odafigyelni, ha olyan programokat futtatunk, amelyek erőforrás-igényesek.

Akadnak olyan laptopállványok is, amelyek dokkolóállomásként is használhatók. Célszerű alaposan körülnézni, hogy a lehető legjobb típust tudjuk megvásárolni.

 

Egy külső merevlemez árát nem érdemes megspórolni

Bölcs döntés megfontolni külső meghajtók vásárlását is. Léteznek külső merevlemezek, azaz HDD-k, valamint szilárdtest-meghajtók, azaz SSD-k is. Előbbiek a nagyobb tárolókapacitásról gondoskodnak, utóbbiak pedig a nagyobb adatátviteli sebesség, valamint a jobb megbízhatóság tekintetében jelenthetnek előrelépést.

 

További hasznos kiegészítők

Ha időnként utaznunk kell, és vinnénk magunkkal a laptopunkat, akkor javasolt vásárolni hozzá egy táskát. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen táskába tesszük a gépünket.

A laptoptáskákat úgy alakítják ki, hogy maximális biztonságban lehessen bennük szállítani még a sérülékenyebb modelleket is. Ezekbe a táskákba rendre kényelmesen be lehet pakolni a további kiegészítőket is, mint a töltő, az egér vagy néhány dokumentum. Akadnak vízálló, extrém párnázott kivitelű táskák is.

Néhány kiegészítővel jelentős mértékben megkönnyíthetjük az életünket, és meghosszabbíthatjuk egyúttal a laptopunk élettartamát is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: