DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
WEC

Alonso egy hibát sem követett el Le Mans-ban

Bár csak a Toyota vett részt igazi győzelmi esélyekkel az idei Le Mans-i 24 óráson, Fernando Alonso Indianapolis után Le Mans-ban is letette névjegyét. Egy igazi legenda elismerését is kivívta.

Le Mans hosszú évekig verhetetlen legendája, az azóta visszavonult, kilencszeres győztes, Tom Kristensen is csak ámul Fernando Alonso újoncként nyújtott teljesítményén a híres, 24 órás viadalon. A spanyol jött, látott és győzött. Ugyan rengetegen fanyalognak, hogy előre lezsírozta a Toyota, hogy a 8-as autónak kell nyernie, de aki Fernando Alonso etapjait megnézi, láthatja, hogy nem a többiek lassultak, hanem a kétszeres világbajnok vette fel ennyire kitűnően a tempót.

2014-ben még Alonso gratulált Kristensennek, most fordítva történt


Egyik legnagyobb erősségének mondhatjuk, hogy akár nappal, akár éjszaka kellett vezetnie, nagyon konzisztens, mégis pokoli gyors körökkel kápráztatta el csapatát, a lekörözéseknél pedig szintén a kellő pillanatban türelmes, a kellő pillanatokban pedig agresszív volt. Tom Kristensen, a korábbi sokszoros győztes úgy véli, itt nem is áll meg a spanyol, a WEC bajnoki címét is besöpri társaival.

Márpedig ki másnak hinnénk, mint egy kilencszeres Le Mans-győztes legendának? „Alonso jött és a csapattársaival együtt azonnal meghódította Le Mans-t. Láthattuk csodálatos teljesítményét, egyetlen hibát sem vétett a teljes hétvége alatt” – dicsérte a spanyol csillagot a korábbi dán ász.

Alonso ellopta a showt, pedig Nakajima és Buemi ugyanolyan fontos láncszem a sikerben

„Számomra az is nyilvánvaló, hogy most már ő is látja, hogy a WEC-sorozat bajnokává is koronázhatják idén. Ez annyit jelent, hogy a jövő évi Le Mans-i versenyig folytatja, úgy gondolom, így is fog tenni. Azt nem hiszem, hogy kiszáll a Formula-1-ből, de szerintem a lehető leggyorsabban visszatér az Indy500-ra is. Könnyen lehet, hogy teljes szezont teljesít majd a tengerentúlon” – tekintett előre Tom Kristensen.

Alonso verseny utáni első reakciója alátámasztja Kristensen jóslatát. „Igen, igen, rajta vagyunk a Tripla Koronán, kettő már megvan. Lássuk, sikerül-e megszerezni az Indy 500-at is!” – ujjongott Fernando Alonso. Kristensen kiemelte továbbá, hogy Kazuki Nakajima és Sebastien Buemi is nagyon megérdemelte már a sikert azok után, hogy évek óta csak a keserűség jutott nekik, annak ellenére, hogy mindenki kőkeményen dolgozott. A Toyota a második japán gyártó (a Mazda után), amely diadalmaskodni tudott a Le Mans-i 24 óráson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: