DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WEC

Le Mans-i győztes ül Webber helyére

Ha minden igaz, jövőre egyedül Brendon Hartley érkezik úgy Le Mans-ba a Porsche LMP1-es pilótái közül, hogy még egyszer sem nyert a 24 óráson – megvan, kik lehetnek a távozó Webber utódai.

Nagyon úgy néz ki, hogy négyről ötre nőhet a Porsche LMP1-es alakulatában a Le Mans-győztes versenyzők száma, hiszen a német gyártó megjelölte azt a két versenyzőt, akik közül kiválasztják majd a szezon végén végleg visszavonuló Mark Webber utódját – az ausztrál hosszú F1-es karrierje után három szezont töltött el az endurance-világbajnokságban, ahol Le Mans-i második helynek és világbajnoki címnek örvendhetett.

webber-bah-wec



Utódját pedig azon két pilóta közül választják majd ki, akik 2015-ben megnyerték a 24 órás versenyt a tegnap a Renault-hoz szerződő Nico Hülkenberg partnereként. Earl Bamberről és Nick Tandyről van szó, akik Hülkenberghez hasonlóan rögtön az első LMP1-es Le Mans-i indulásuk során megszerezték a trófeát. „Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy két Le Mans-i győztes pilótánk tagja a GT-programunknak, akik azzal, hogy egyetlen felkészülési futamot követően megnyerték a 24 órást, bizonyították, hogy mire képesek” – nyilatkozta Andreas Seidl csapatfőnök.

Ezzel minden bizonnyal ötre nő majd a Porsche LMP1-es különítményében a korábbi Le Mans-győztesek száma, hiszen a jelenleg a világbajnokságot vezető #2-es autóban (mely jövőre könnyen #1-es lehet) Lieb, Dumas és Jani győzött idén a 24 óráson, míg Webber csapattársai közül Timo Bernhard még 2010-ben, épp Dumas (és Rockenfeller) partnereként ért a csúcsra az Audival.

Arra viszont még várnunk kell, hogy kiderüljön, hogy az új-zélandi vagy a brit lesz Hartley és Bernhard csapattársa jövőre, hiszen Seidl leszögezte, hogy csak a szezon végét követően, decemberben vagy januárban következik a bejelentés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: