DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Hivatalos: Bejelentette egyik 2017-es versenyzőjét a Renault

Ahogy délelőtt óta számítani lehetett rá, a Renault bejelentést tett. A francia csapat volt a pilótapiac eddigi legkérdésesebb pontja, de már biztos, sikerült egy nagy névre szert tenniük.

Ahogy a reggeli hírek, majd a Force India bejelentése versenyzője távozásáról utaltak rá, a Renault leigazolta Nico Hülkenberget. A német pilóta csatlakozik a csapathoz a 2017-es szezonra, az istállónál így már csak egyetlen kiadó hely maradt. Érkezését 14 órakor erősítette meg közleményben a Renault.

„2017 a Renault csoport Formula-1-be, gyártóként való visszatérésének második éve lesz, a következő lépés utazásunkban. Ez a szezon az alapok lerakásáról szólt, előkészítve a jövőbeli sikert. A következő lépésként szükségünk volt egy tapasztalt versenyzőre, aki továbbra is éhes a dobogós helyekre” – idézi a közlemény Jerome Stollt, a Renault Sport elnökét.

„Nico Hülkenberg tökéletesen megfelel ennek a szerepnek, kiválóan kiegészíti azt, amit el akarunk érni. Rendkívül tehetséges, elszánt és motivált versenyző. Nico lehetővé teszi majd, hogy hasznosítsuk a szezon során elvégzett összes kemény munkát, és jobb eredményre fordíthassuk a pályán 2017-ben és utána. Várjuk, hogy az új autónkban lássuk 2017-ben.”



Nico Hülkenberg Michael Schumachert, álmai beteljesülését és a Force Indiát emlegette: „Nagyon boldog vagyok, hogy a Renault Sport Formula-1-es csapatához csatlakozhatok 2017-ben. A Renault mindig fontos játékos volt a motorsport világában, és elképesztő emlékek jutnak eszembe róla: mikor a Renault-nál volt, Michael Schumacher nem csupán abban segédkezett, hogy Németországot F1-es nemzetté emelje, hanem bennem is begyújtotta a versenyzés tüzét. A Renault család részeként fejleszteni akarom az autót, és új sikertörténetet írni.”

„Mindig is az álmom volt, hogy egy gyári csapatnak dolgozhassak. Az F1 új szabályai változtatni fognak a játszmán, és jó lehetőséget adnak a csapatnak. A következő években a Renault a kihívó szerepét fogja játszani, ami 100 %-ban megfelel a versenyzéshez való hozzáállásomnak. Alig várom, hogy a család részévé váljak. Az év hátralevő részében azonban a legtöbbet bele fogom adni, hogy a Force India elérje a negyedik helyet a konstruktőri bajnokságban. Nagyszerű eredmény lenne a teljes csapat számára, a legfontosabb siker a történetük során, nagyszerű befejezése egy fantasztikus időszaknak. Hálás vagyok, hogy a Force India megadta az esélyt, hogy megragadjam ezt a lehetőséget” – mondta Hülkenberg, akit érvényes szerződéséből engedett el az indiai istálló.

Ahogy megszokott, a közlemény nem tért ki rá, de a pletykák szerint Hülkenberg 2+1 éves szerződést írt alá a Renault-val, és 18 millió eurót kereshet új csapatánál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: