DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

Hülkenberg és a Renault megegyezett 2017-ről

Értesülések szerint újabb lépést tettek egymás felé a felek az F1 legnagyobb lánggal élő átigazolási pletykájában - ami immár jóval több egyszerű találgatásnál. Szinte biztos, hogy Nico Hülkenberg a Renault-nál folytatja.

Az Autosport ugyanis már tényként számolt be arról, hogy a német versenyző és a francia csapat megegyeztek egymással a 2017-es szerződésről, így noha a hivatalos bejelentés még várat magára, nagyon nagy eséllyel ő lesz a Renault egyik pilótája a következő szezonban.

hulkenberg-force-india_1



Hülkenberg eddig karrierje során mindig egy évadra szóló versenyszerződéseket kötött, és kicsit csapongó pilóta hírében is állt csapatváltásai miatt, nevezetesen amikor egy évre a Sauberhez igazolt, majd pedig visszatért a Force Indiához. Ironikus módon éppen tavaly kötött először kétéves szerződést a silverstone-i alakulattal, és úgy tűnik, most meg nem is fogja azt kitölteni. Persze úgy hírlik, hogy van olyan záradék a kontraktusban, amely bizonyos esetben lehetővé teszi számára a távozást - a feltételezések szerint egy ilyen kitétel az is, ha gyári csapat tart igényt a szolgálataira, mint ahogy az most történik a Renault esetében.

A Force India mindenesetre nem is szándékozik akadályt görgetni beváltatlan ígéretnek tartott pilótája elé, és noha egy napja Bob Fernley még azt mondta, hogy Hülkenberg még nem hozakodott elő a Renault megkeresésével, a mostani megállapodás híre azt sejteti, hogy időközben már erre is sor kerülhetett. A 29 éves pilóta a hírek szerint két évre kötelezi el magát az enstone-iak mellett, opciós lehetőséggel 2019-re.

Közben az Autosport úgy tudja, még nem olyan biztos, hogy Pascal Wehrlein fog jövőre beülni az üresen maradt Force Indiába, hiszen ugyanekkora esélye van erre Esteban Oconnak, a Mercedes másik tehetségének is. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: