DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

Nincs akadálya, hogy Hülkenberg a Renault-é lehessen

Nemrég robbant az F1-es pilótapiac legújabb híre, mely szerint Nico Hülkenberg jövőre már a Renault pilótája lesz - most úgy tűnik, hogy a német jelenlegi csapata szabad utat ad neki.

Ahogyan beszámoltunk róla, a Renault Nico Hülkenberget szemelte ki egyik 2017-es pilótájának, és azok után, hogy a Force India tagadta az értesüléseket, a Motorsport.com információi szerint a csapat most nem fog akadályt gördíteni a távozása elé. A német pilótának elvileg szerződése van a következő szezonra a silverstone-iakkal, de egy olyan kitétellel, mely lehetővé teszi Hülkenberg idő előtti távozását.



Bob Fernley, a gárda helyettes csapatvezetője nemrég úgy nyilatkozott, hogy feléjük nem érkezett megkeresés a Renault-tól, a Motorsport.com azonban úgy tudja, hogy a Force India tudatában van a helyzetnek - sőt, ami azt illeti, nem is akarnak a német útjába állni. „Nico túl jó pilóta és túl lojális volt ahhoz, a csapat az útjába álljon” - vélekedett egy névtelen forrás a konstruktőrök között negyedik helyen álló alakulattól. „Ha egy olyan pilóta, mint Nico 29 évesen megkapná élete lehetőségét egy gyári csapattól, akkor egy csapat miért állna az útjába?”

Mindezek ellenére a Force India megerősítette, hogy továbbra sem történt semmilyen lépés Hülkenberg eligazolása ügyében. „Semmi sem történt, ez csak feltételezés. Nem volt megkeresés, és semmi ilyesmi. Ebben a pillanatban az a helyzet, hogy két pilótánk van, szerződéssel” - nyilatkozta Fernley. Amikor a szakembert arról kérdezték, hogy mit tenne, ha Hülkenberg menne oda hozzájuk, és kérne engedélyt a távozásra, így válaszolt: „Ehhez nem kell semmit sem hozzáfűzni, a pilótáink szerződéssel rendelkeznek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: