DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

WRC: Meglepetés-dobogó az utolsó nap előtt

Ott Tanak továbbra is az élen és karnyújtásnyira áll első WRC-győzelmétől - a világbajnok Sebastien Ogier csak a hatodik helyen áll az utolsó versenynapot megelőzően a Lengyel Ralin.

A Lengyel Rali második versenynapján is folytatódott a pénteken látott tendencia: iszonyatos csata folyt az első helyekért, három márka is részt vett ebben a küzdelemben, de a címvédő és listavezető Sebastien Ogier nem tudott beleszólni a harcba. Délelőtt a tegnap élen záró Ott Tanak haladt a leggyorsabban, mindhárom gyorsaságit megnyerte és 18 másodpercre növelte előnyét Andreas Mikkelsennel szemben - a két Hyundai, Hayden Paddon és Dani Sordo őrizte a harmadik-negyedik helyet.

Tanak2



Jari-Matti Latvala átugrotta csapattársát, Sebastien Ogier-t és a világbajnok délután, a tiszta pályán sem tudott odakerülni a legjobbak közé - a záró, két és fél kilométeres gyorsaságin fért csak be az első háromba. Érdekes, hogy a Citronnel induló fiatal Stephane Lefebvre is tudott szakaszt nyerni a második körben és a küzdelem szorosságát jól jelzi, hogy volt olyan szakasz, ahol az első három helyezett hat tizedmásodpercen belül zárt...

Tanak végül húsz másodperc feletti előnnyel zárta ezt a napot és karnyújtásnyira került pályafutása első abszolút győzelmétől, Hayden Paddon próbálja támadni Andreas Mikkelsent, Therry Neuville többé-kevésbé biztos lehet a negyedik helyében, de a két Volkswagen, Latvala és Ogier között nagy harc következhet még - most már nem a címvédő, hanem Tanak fogja takarítani az utat a többiek előtt.

A WRC2 kategóriában továbbra is nagy a csata, Pontus Tidemand hibázott pénteken, de Esamekka Lappi és Teemu Suninen végig a határon autózik és nagyjából tíz másodperc köztük a különbség, Turán Frigyes és Zsíros Gábor a kategória 13. helyéről várhatja a vasárnapi folytatást. Az utolsó napon négy gyorsasági, összesen szűk hatvan kilométer vár majd a mezőnyre.

A Lengyel Rali állása a szombati nap után:

1

Ott Tanak

Ford Fiesta RS WRC

2:05:37,2

2

Andreas Mikkelsen

Volkswagen Polo R WRC

+21,3

3

Hayden Paddon

Hyundai i20 WRC '16

+27,8

4

Thierry Neuville

Hyundai i20 WRC '16

+43,5

5

Jari-Matti Latvala

Volkswagen Polo R WRC

+1:04,5

6

Sebastien Ogier

Volkswagen Polo R WRC

+1:08,5

7

Stephane Lefebvre

Citroen DS3 WRC

+1:21,2

8

Craig Breen

Citroen DS3 WRC

+1:33,2

9

Eric Camilli

Ford Fiesta RS WRC

+2:10,6

10

Mads Ostberg

Ford Fiesta RS WRC

+2:14,9

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: