DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

WRC: Meeke kiesett, Ogier egyedül maradt

Drámaian alakult a Monte-Carlo Rali harmadik napja: a sokáig a győzelemre is esélyesnek tűnő Kris Meeke váltója megsérült, így kiállni kényszerült. A címvédő előnye ezzel csaknem két percre nőtt.

A háromszoros világbajnok Sebastien Ogier vezetésével vágott neki a szezonnyitó Monte-Carlo Rali mezőnye a szombati napnak, ám a Volskwagen versenyzőjének ott loholt a nyomában a csak néhány állomáson rajthoz álló Citroennel induló Kris Meeke. A délelőtti gyorsasági szakaszok után fél percre nőtt a francia előnye brit ellenfelével szemben, ám nem lehetett kizárni, hogy a csütörtökön remeklő pilóta visszavághat.

Ogier_Monte_DPPI



Délután azonban jött a dráma: Meeke ráhajtott valamire az út közepén, amelynek következtében megsérült az autója alja és a váltó is, így a meglepően biztató teljesítményt nyújtó citroenes kénytelen volt feladni a versenyt.

Ami pedig szintén rossz hír az izgalmas és szoros küzdelemre vágyóknak, hogy az addig harmadik helyen álló Jari-Matti Latvala a 11. etap során lesodródott az útról, s egy fotóssal is ütközött: bár az autóját sikerült megjavítani, nem tudott időben nekivágni a 12. gyorsaságinak, így a szabályok értelmében ő is kiesett.

Meeke_Monte_DPPI

A dobogós pozíciókat így az ugyancsak Volkswagennel versenyző Andreas Mikkelsen és a Hyundait képviselő Thierry Neuville foglalják el a szombati nap végén: kettejük között mindössze 12,5 másodperc a különbség. Ogier elsőségét azonban egyelőre semmilyen veszély nem fenyegeti: a címvédő előnye csaknem két perc márkatársával szemben. A legjobb ötbe legjobb fordosként és legjobb citroenesként Mads Ostberg és Stephane Lefebvre fér még be.

A világbajnokság első fordulója holnap, azaz vasárnap zárul: a negyedik, egyben utolsó nap során három gyorsasági szakasz vár a mezőnyre.

A Monte Carlo Rali állása a 13. szakasz után:

1. Sebastien Ogier Volkswagen 3:19:05.7
2. Andreas Mikkelsen Volkswagen + 1:59.7
3. Thierry Neuville Hyundai + 2:12.2
4. Mads Ostberg Ford + 4:25.9
5. Stephane Lefebrve Citroen + 7:29.4
6. Bryan Bouffier Ford + 9:12.9
7. Ott Tanak Ford + 10:42.3
8. Dani Sordo Hyundai + 10:44.5
9. Elfyn Evans Ford + 17:14.5
10. Armin Kremer Skoda + 19:26.4
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: