DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Hírösszefoglaló

Mindenki tesztet értékel – szombati F1-es hírek és sztorik

A bahreini teszt értékeléséről szólt a mai nap az F1-ben, s a legtöbb csapatnál alapvetően legalább részben pozitív hangokat ütöttek meg az érintettek.

Lewis Hamilton például úgy érzi, hogy ha nem is tartanak ott, ahol szeretnének, mindenképpen jobb helyzetben vannak, mint 12 hónappal ezelőtt, míg a Ferrarinál elsősorban az autó kiszámíthatóbb viselkedésének örülnek.

hamilton-2024-teszt



Természetesen a figyelem középpontjában a világbajnoki címvédő Red Bull radikális változáson átesett autója, az RB20-as állt, melytől Andrea Stella McLaren-vezérnek leesett az álla, amikor először meglátta, míg a csapathoz visszavágyó Daniel Ricciardo úgy nyilatkozott, hogy az energiaitalosok láthatóan szét akarják zúzni a riválisokat.

Formula+ rovatunkban azzal a kérdéssel foglalkoztunk, hogy vajon a Ferrarinak be kell érnie azzal, hogy a Red Bull első számú üldözője lesz, vagy kihívóvá is előléphetnek. Ez a cikk ide kattintva olvasható, alant pedig a Formula Podcast legújabb adása érhető el, melyben felállítottuk a csapatok erősorrendjét a teszten látottak alapján.

A középmezőny tagjai közül ki így, ki úgy értékelte a történteket: az Aston Martinnál arra készülnek, hogy rendkívül szoros versenyben kell majd megküzdeniük a minél jobb helyezésekért, s míg az ő hozzáállásuk alapvetően pozitív, az Alpine-ról aligha mondható el ugyanez, hiszen a csapat legfontosabb tagjai egyaránt nehéz rajtra számítanak.

És még mindig a teszt: Verstappen, Hamilton és Leclerc is egyetértettek abban, hogy az illetékeseknek foglalkozniuk kell a meglazult csatornafedők problémájával, mert félő, hogy megismétlődik az az eset, ami Carlos Sainzcal történt Las Vegasban.

leclerc-2024-teszt

Hogy egy kicsit eltávolodjunk a teszttől: kiderült, hogy jövő héten Günther Steiner is ott lesz a Bahreini Nagydíj hétvégéjén, ugyanis az RTL szakkommentátoraként követi majd végig az eseményeket, míg a Horner-ügy kapcsán ezúttal arról esett szó, hogy a Ford adott esetben ki is hátrálhat a Red Bull-lal való együttműködésből.

Még néhány sztori a többi csapat háza tájáról: az RB első embere megerősítette, hogy megszüntetik jelenlegi angliai bázisukat; a Williams hangsúlyozta, hogy nem másolnak másokat; Kevin Magnussen pedig elmondta, hogy került a kalapács az autóba!

vcarb-csapat

Ami pedig az F1-en kívüli világot illeti: elkezdődött a Superbike idei szezonja, ahol doppingeltiltása után Andrea Iannone dobogóval tért vissza; a Puma festését viseli az egyik autó az F1 Academy idei szezonjában; Jenson Button pedig arról beszélt, hogy több éven át szeretne a WEC-ben szerepelni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: