DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

„Még nem tartunk ott, ahol akarunk” – Hamilton

Viszont erős alapokra építkezhetnek, és jobb helyzetben vannak, mint 12 hónappal ezelőtt – véli a hétszeres F1-es világbajnok és George Russell.

Noha a szalagcímeket elsősorban a Red Bull és a Ferrari uralta a bahreini előszezoni Formula-1-teszten, hiszen egy napot az előbbi, kettőt pedig utóbbi húzott be, a Mercedes sem szerepelt rosszul: George Russell például másodikként zárta a pénteki utolsó felvonást. A versenyzők értékeléséből visszafogott bizakodás vehető ki a háromnapos gyakorlás zárultával: az alapokat mindenki jobbnak érzi, de tudják, hogy a Red Bull még mindig előnyben van hozzájuk képest.

„Összességében egy igazán jó teszt volt. Nagyon büszke vagyok mindenkire, aki a pályán vagy a gyárban dolgozott” – kezdte a kötelező körökkel nyilatkozatát Lewis Hamilton a Mercedes teszt végi sajtóközleményében. „Minden nő és férfi fáradhatatlanul dolgozott Brackley-ben, Brixworthben és itt Bahreinben is. Elképesztően bátorító és nagyszerű látni, hogy mindenki ilyen remekül dolgozik együtt. A koncentráció, az eltökéltség és a kommunikáció a legjobb, amit valaha láttam.”

f1-hamilton-mercedes-bahrein-teszt



„Tudjuk, hogy vár még ránk munka és még nem tartunk ott, ahol lenni akartunk. Ugyanakkor ezt már tudtuk a tesztre érkezve is. Remek alapunk van, amire építkezhetünk. Keményen fogunk dolgozni a következő pár napban, hogy átböngésszük a teszt során gyűjtött adatokat. Rendkívül izgatott vagyok a jövő heti szezonrajt miatt, jó formában fogunk nekivágni.”

 

Jobb a helyzet, mint egy éve

A csapattárs Russell is hasonló véleményt fogalmazott meg: „Szolid három napon vagyunk túl itt Bahreinben. Sikerült minden tervezett programunkon végigmennünk a megszakítások ellenére is. Az autó jól kezelhető volt, és összhangban volt azzal, amit a szimulátorban éreztünk, mielőtt idejöttünk. Nagyon jó alappal rendelkezünk, amire építkezhetünk.”

f1-russell-mercedes-bahrein-teszt

„Tisztában vagyunk vele, hogy még további köridőt találhatunk. Tudtuk a teszt előtt is, hogy ez lesz a helyzet, és a Red Bull ismét roppant erősnek tűnik. Ugyanakkor magabiztos vagyok azzal kapcsolatban, hogy sokkal jobb helyzetben vagyunk, mint 12 hónapja. A Brackley-ben és Brixworthben dolgozó csapat remek munkát végzett, hogy ebbe a pozícióba kerültünk, az autó pedig egy lépés a helyes irányba. Most arra kell fókuszálnunk, hogy először is, kihozzuk a legtöbbet a csomagtól, másodszor pedig több leszorítóerőt nyerjünk és próbáljuk csökkenteni a különbséget.”

Andrew Shovlin, a Mercedes vezető pályamérnöke örült Hamilton és Russell bizakodóbb visszajelzéseinek: „Hasznos három napot töltöttünk Bahreinben és sikerült szép fejlődést elérnünk a W15-ös elérésében. Összevetve a tavalyi autóval, a versenyzők visszajelzése teljesen más és sokkal pozitívabb, ami biztató. Keményen dolgozott a csapat, hogy kiküszöböljük a vezethetőségi hibákat, amelyek alapjaiban voltak meg a W14-ben, és nagyszerű, hogy látszólag számos ilyen problémát magunk mögött tudhattunk.”

„A teszt során számos lépést megtettünk az autó megértésében, a következő napok feladata pedig az, hogy átnézzük az eredményeket és a legjobb csomagot rakjuk össze a versenyhétvégére. Sosem egyszerű jósolni a teszten látott tempók alapján, hiszen minden csapat hatékonyan tudja elrejteni a valós tempóját, amikor akarja. Világos ugyanakkor, hogy sokkal jobb pozícióban vagyunk, mint 12 hónapja. Sűrű néhány nap áll most előttünk, hogy felkészüljünk az évadnyitóra, és már most várjuk a versenyhétvégét és a szezont” – zárta gondolatait a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: