Steward
Kovács Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 14. vasárnap

Shovlin

Mercedes: Idegesítő, hogy néha jó az autónk

Andrew Shovlin, a konstruktőri címvédő istálló vezető pályamérnöke szerint azért sem engedik el a szűk oldaldobozos koncepciót, mert alkalmanként megvillantja a W13-as, mire lehetnek képesek vele.

részletek

Russell: Messzebb vagyunk, mint vártuk

A Mercedes F1-es versenyzője szerint hiába találnak időt a fejlesztések révén, a rivális csapatok ugyanezt teszik. Andrew Shovlin sem tudta megmondani, hol is állnak az élcsapatokhoz képest.

részletek

Két-három tized kell a Mercedesnek

Andrew Shovlin szerint még ennyit kellene találniuk a Ferrarihoz és a Red Bullhoz képest, bár világos, hogy az említettek is fejlesztenek. Ő nem kételkedett az idei autójukban.

részletek

A Mercedes már nem túlélésre játszik, a jobbak közé került pattogás terén

Ránézésre nem sokat változott a W13, de a barcelonai és silverstone-i fejlesztéseknek hála egészen más autó lett. A szezon elejének szenvedése már a múlté, pattogás szempontjából pedig a legrosszabbak közül a legjobb helyzetben levők közelébe kerültek – mondta Andrew Shovlin.

részletek

Pozitív jelek a Mercedesnél: Valóban előreléptek

A silverstone-i edzésnap második leggyorsabbja volt Lewis Hamilton, George Russell pedig versenyszimulációban remekelt. Fejlődésről beszél mindenki a csapatnál – amelyet azonban Hamilton nem a fejlesztéseknek tulajdonít.

részletek

Mercedes: Monaco kiemelte a gyengeségeinket

Frusztrálónak nevezte a hercegségbeli hétvégét a konstruktőri vb-címvédő alakulat pálya széli vezető mérnöke, aki rámutatott: dolgozniuk kell, különben Baku egyes részein is bajban lesznek.

részletek

Mercedes: A fejlesztéseink működnek

Úgy tűnik, két hónapnyi szenvedés után a gyári Mercedes beletalált valamibe, ami a fejlesztéseket illeti. Az autó teljesítménye jelentősen javult, bizakodhatnak Hamiltonék.

részletek

A Mercedes ráfaragott a motorok befagyasztására

Voltak évek, amikor ugyanilyen lépésnek a gyümölcseit aratták le Toto Wolffék, akkor ugyanis hatalmas Mercedes-előnyt konzerváltak a szabályok. Most viszont a lemaradásukkal teszik ugyanezt.

részletek

Ezért nem tudott előzni Hamilton

A hétszeres F1-es világbajnok az imolai futam nagy részét Pierre Gasly mögé beszorulva töltötte: Andrew Shovlin magyarázta el, mi volt ennek az oka, és mitől szenvedtek egész hétvégén a pattogás mellett.

részletek

Miamiban érkezhet a delfinezés ellenszere a Mercedesnél

A színfalak mögött készül a Mercedes első nagy fejlesztési csomagja, amely elsősorban a delfinezésre jelent orvosságot – legalábbis első lépésként, mivel a pattogás nem egy csapásra fog eltűnni Andrew Shovlin szerint.

részletek

Mercedes: Két versenyen belül előre kell lépnünk

Sürget az idő az F1-es konstruktőri címvédő vezető pályamérnöke szerint – igaz, érzése szerint gyorsan sok hátrányt le tudnának dolgozni, ha végre megoldást találnának a fő problémáikra.

részletek

Mercedes: Egy körön a középmezőnyben vagyunk

Nemcsak a pattogás, hanem a gumik felmelegítése is gondot jelentett pénteken a konstruktőri címvédő alakulatnak – ahol a feszültség első jelei is megmutatkoztak Hamilton és Wolff között.

részletek