DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Hírösszefoglaló

Bejelentés, fiatalok, balesetek – pénteki hírek

Hosszabbított a McLaren és a Mercedes, autót tört Sainz és Hülkenberg, Leclerc a leggyorsabb, a fiatalok pedig F1-es lehetőséget kaptak. Ez történt pénteken.

A Formula sem marad ki a Black Fridayből: sőt, egész hétvégére elnyújtjuk! Pénteken, szombaton és vasárnap három csomagunkat is jelentős kedvezménnyel vásárolhatjátok meg webshopunkban ezen a linken!

Mindössze 11 pont választja el a konstruktőri bajnokságban a McLarent az Astontól – Oscar Piastri és Lance Stroll elárulta, milyen esélyeket látnak saját alakulatuk felülkerekedésére.

A szezonzáró F1-es Abu Dhabi Nagydíj egyik legfőbb kérdése, hogy a Mercedes vagy a Ferrari végez-e a konstruktőri világbajnoki összetett második helyén. Az ezüstérmes pozíciót szinte egész évben az Ezüst Nyilak birtokolták, de Las Vegas után a maranellóiak mindössze négy pontra megközelítették őket. Bár a Mercedes Interlagosban csak szenvedett és Vegasban is egyértelműen a Ferrari volt a jobb, George Russell mégis bizakodva latolgatta az esélyeket Abu Dhabiban a Formula.hu jelenlétében.



Szoros csatára számít, de a Ferrari F1-es pilótája szerint mindenki motivált, hogy legyőzzék a Mercedest. A monacói csalódáskeltő idényről beszélt.

Nem érdeklik a Hamiltonnal kapcsolatos pletykák a Red Bull F1-es világbajnokát, mivel szerinte úgysem fog bekövetkezni, hogy egy csapatnál versenyezzenek.

Christian Horner pedig pontot is tett a Hamilton–Red Bull kérdés végére. Elmondta, hogy bár Lewis Hamilton édesapja érdeklődött náluk, de sosem beszéltek komolyan a hétszeres világbajnokkal a csapatváltásról.

Bejelentették a motorpartneri együttműködésük folytatását, méghozzá az új szabályok időszakára is: legalább 2030-ig marad együtt a McLaren és a Mercedes.

Tíz junior is F1-es autót vezehetett az Abu Dhabi Nagydíj első szabadedzésén, közülük Felipe Drugovich hívta fel magára leginkább a figyelmet. A leggyorsabb George Russell volt.

Az első szabadedzést megnyerő Russell optimista a szezonzáró hétvége pénteki napját követően – azonban Hamilton szerint a Q3-ba kerülés is kihívás lesz.

Főleg a sprintfutamok átalakítása jelentette a beszédtémát, de mások is előkerültek: mutatjuk, hogy miről beszéltek az érintettek ma Abu Dhabiban, az F1 Bizottság ülésén.

A monzai pódiumhoz hasonlóan idén már az Abu Dhabi Nagydíj helyszínén is benyúlik a célegyenes fölé a dobogó. Helyszínen lévő kollégánk küldött képet az új látványosságról.

Kétszer is meg kellett szakítani az F1-es Abu Dhabi Nagydíj péntek esti edzését, amelyen az egyik Ferrari összetört, a másik viszont az élen végzett.

Verstappennek az Abu Dhabi Nagydíj pénteki napján is kijutott egy izgalmas pillanat: a holland a bokszutca szűkös kijáratán előzte meg a lassan csordogáló Mercedeseket. Szerinte egyértelmű a helyzet.

Hatalmas baleset elszenvedője volt Carlos Sainz az Abu Dhabi Nagydíj második szabadedzésén. Miután a spanyol ripityára törte a Ferrarit, a modern autók biztonságát méltatta.

A McLaren brit versenyzője ugyan a második helyen zárta a pénteki napot, és még Max Verstappennél is gyorsabb volt, mégsem teljesen elégedett. Így látta Norris a pénteki napot.

Pénteken szokás szerint két edzéssel vette kezdetét a MotoGP szezonzáró Valenciai Nagydíja, a délutáni egyórás körözés pedig téttel is bírt. Aki további infókra kíváncsi a valenciai évadzáró eseményeiről, csatlakozzon a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz.

Gyászol a Hungaroring: Elhunyt Gál László

Az F1-gyel karöltve a Formula-2 is elérkezett záróhétvégéjéhez Abu Dhabiban. A juniorkategória bajnoki címének kérdése még mindig nyitott, az ART-s Theo Pourchaire és a premás Frederik Vesti van még harcban a trófeáért, a francia 25 pontos előnnyel vághatott neki a pénteki időmérőnek.

Fiatal pilóták vették birtokba az F1-es autókat az Abu Dhabi Nagydíj első szabadedzésen, majd este nagy balesetek borzolták a kedélyeket. Eközben hosszabbított a McLaren és a Mercedes. Helyszíni riportunk, az Abu Dhabi Nagydíj helyszínéről a képre kattintva.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: