DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Tökéletes hétvége kell” – Leclerc

Szoros csatára számít, de a Ferrari F1-es pilótája szerint mindenki motivált, hogy legyőzzék a Mercedest. A monacói csalódáskeltő idényről beszélt.

A hétvégi Formula-1-es szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj egyik legizgalmasabb kérdése, hogy vajon a Mercedes vagy a Ferrari végez-e a konstruktőri világbajnoki tabella ezüstérmes pozíciójában. Az utolsó futamot megelőzően az Ezüst Nyilak előnye mindössze négy pontra olvadt az ősszel nagy felzárkózást produkáló Scuderiával szemben.

Charles Leclerc ugyanakkor tudja, hogy Abu Dhabiban mindennek össze kell állnia ahhoz, hogy megelőzzék az összetettben Lewis Hamiltonékat – minderről így beszélt csütörtökön a Formula.hu jelenlétében:

f1-leclerc-ferrari-1_1



„Szoros lesz. Jó lendületben érkezünk erre a futamra, az előző néhány verseny biztató volt számunkra, ugyanakkor a Mercedes általában elég jól teljesít Abu Dhabiban. Mindent össze kell raknunk ahhoz, hogy harcolhassunk velük és le is győzzük a konstruktőri világbajnokságban.”

„Mindenki rendkívül motivált, hogy legyőzzük a Mercedest a konstruktőri értékelésben. A lendületünk jó, de a nagy munkát a pályán kell majd elvégezni, és biztosra kell mennünk, hogy mindent tökéletesen csinálunk ezen a hétvégén, hogy legyőzhessük őket.”

 

Csalódáskeltő 2023 után bizakodik 2024-re

Ami a teljes idei esztendőt illeti, Leclerc nem tagadja, hogy abban bíztak az évad előtt, hogy a tavalyi kisiklott világbajnoki hadjáratot követően újfent esélyesek lesznek, éppen ezért arculcsapásként élték meg, hogy mekkora a hátrányuk a Red Bull-lal szemben. Ellenben a szezon közben mutatott előrelépésük bizakodással tölti el a monacói pilótát 2024-et megelőzően:

f1-leclerc-ferrari-2

„Hogy őszinte legyek, ez egy csalódáskeltő szezon. A tavalyi év után arra számítottunk, hogy úgy érkezünk meg erre az idényre, hogy megpróbálunk harcba szállni a világbajnoki címért. Az első futam után egyből megértettük, mennyire nehéz dolgunk lesz a Red Bull ellen, amely hatalmasat lépett előre, különösen a versenytempó tekintetében. Mi nem tettük meg ugyanazt a lépést, szóval onnantól kezdve ez kicsit csalódás volt.”

„Másrészt viszont, ha elfelejtjük az előző idényt, akkor szerintem ebben a szezonban rengeteget fejlődtünk, ami biztató és magabiztossá tesz a jövőt illetően. Ugyanakkor nagy a különbség, amit le kell dolgoznunk a Red Bullokhoz képest, úgyhogy dolgozni fogunk ezen a téli szünetben és remélhetőleg jövőre olyan autóval rukkolunk elő, amely képes jobban teljesíteni náluk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: