Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. július 1. péntek

AbuDhabiNagydíj

FIA: Emberi hiba, Masi jóhiszeműen járt el

Közzétette vizsgálati eredményeit az FIA a nagyport kavart tavalyi szezonzáróval kapcsolatban, ami végül Michael Masinak – az akkori versenyigazgatónak – az állásába is került.

részletek

Sainz: A győzelmi esélyem vették el

Üdvözli a biztonsági autós szabályváltozást, valamint a versenyirányításban történt változásokat Carlos Sainz: a spanyol még mindig bánkódik, hogy Abu Dhabiban hátrányosan érintette Masi döntése.

részletek

Russell: Lewistól elvették a nyolcadik címet

A Mercedes új igazolása szerint honfitársa kontrollálta az Abu Dhabi Nagydíjat a finálé vitatott döntéseit megelőzően. A fiatal brit persze elismerte: előfordulnak hibák a pillanat hevében.

részletek

Hamilton: Volt egy pillanat, amikor elveszítettem a hitemet a sportban

A hétszeres F1-es világbajnok elismerte: időbe fog telni, mire visszanyeri a bizalmat a rendszer iránt. Verstappennel semmi gondja, emellett azt ígérte: idén még jobb lesz, mint tavaly év végén.

részletek

„Igazságtalan Masit hibáztatni”

Az FIA munkáját évek óta felügyelőként segítő Danny Sullivan vette védelmébe a versenyigazgatót, aki szerinte egész évben brutális mennyiségű munkát végez, és komoly teher mellett kell mindig jól döntenie.

részletek

Testőrt is fogadott az elvakult rajongóktól félő Latifi

A kanadai a Williams bemutatóján nyilatkozva vallotta be, az Abu Dhabi Nagydíj után komolyan tartott attól, hogy egy szélsőséges Hamilton-rajongó veszélyt jelent testi épségére.

részletek

Stroll: Nevetséges, ami Abu Dhabiban történt

Sebastian Vettel visszafogottabban beszélt a tavalyi F1-es szezonzáróról, az Aston Martin másik pilótája viszont úgy vélte: a show felülkerekedett a sporton a vitatott finálét hozó utolsó futamon.

részletek

Felhördülés: Újabb Masi-üzenet Abu Dhabiból

A Red Bull sportigazgatója és a versenyigazgató között zajlott egy párbeszéd a biztonsági autós fázis során: Jonathan Wheatley pont arra kérte Michael Masit, amit az ausztrál nem sokkal később meg is tett.

részletek

Verstappen: Még egy kör, és nem érek célba

Hosszan beszélt a tavalyi F1-es idényzáró utolsó körében jelentkező lábgörcséről a világbajnok holland, aki szerint így reagálhatott a szervezete a kiélezett vb-harccal járó stresszre.

részletek

Ezt várja az FIA-vizsgálattól a Red Bull

Bár Max Verstappen a szezonzáró vitatott döntéseinek is köszönhette a vb-címét, az energiaitalosok sportigazgatója szerint is fontos a vizsgálat: ők is világos és következetes szabályokat szeretnének.

részletek

Először nyilatkozott Hamilton Abu Dhabi óta

Megtörte a csendet a hétszeres világbajnok, habár nem jövőjéről nyilatkozott – a Mission 44 alapítványnak utalt egymillió fontos támogatást köszönte meg.

részletek

Brundle: Elfogadhatatlan, amit Wolff mondott a rádióban

A Mercedes kitartóan ágál Michael Masi ellen, pedig Toto Wolff inkorrektül viselkedett a versenyigazgatóval szemben Abu Dhabiban, mikor befolyásolni próbálta döntéseit – világított rá az egykori F1-es.

részletek