Steward
Bognár Viktor
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 9. vasárnap

AbuDhabiNagydíj

Vettelt gigaserleggel ajándékozta meg a Ferrari

Több csapat és versenyző is búcsúzott egymástól az Abu Dhabi Nagydíj után, ám a sok érzelmes pillanat közül kiemelkednek Sebastian Vettel és a Ferrari egymás felé tett gesztusai. A német a 14. helyért kapta meg egyik legnagyobb trófeáját.

részletek

Erős Red Bull-rajtot vetít előre az évadzáró?

Mivel a fejlesztések jelentős részét befagyasztották 2021-re, az autók nagyjából változatlanok maradnak, de Horner és Verstappen véleménye eltér arról, hogy ez garantál-e számukra bármit is.

részletek

Podcast: Érzelmes búcsú 2020-tól

Ez is eljött! Az Abu Dhabi Nagydíjjal lezárult a 2020-as F1-es idény: a záróforduló izgalmakban nem, érzelmekben viszont annál inkább bővelkedett, így elegendő témát szolgáltatott a Formula Podcast stábjának.

részletek

„A Haas nem is versenyzett igazán”

Az amerikai F1-es csapatnál előre tudták, hogy Abu Dhabi nem az ő pályájuk lesz, ezért célok nélkül vágtak neki a szezonzárónak, ami egyben Kevin Magnussen utolsó futama volt a sorozatban.

részletek

Kézre csapásként tekint a vereségre a Mercedes

A világbajnok alakulat csapatvezetője szerint az F1-es Abu Dhabi Nagydíjon bebizonyosodott, hogy még nekik is vannak gyengeségeik. Bottasnak és Hamiltonnak is óvatosan kellett bánniuk a gumikkal.

részletek

A búcsúzó Perez vigasztalta síró szerelőit

Sergio Perez szomorú amiatt, hogy egy technikai meghibásodással kellett búcsúznia a Racing Pointtól, mégis ő volt az, aki összetört szerelőibe próbált lelket önteni. Vajon látjuk jövőre a mexikóit?

részletek

Ünnep a McLarennél, megvan a harmadik hely

A McLaren – bár ponthátrányban volt – nagy helyzeti előnybe került a konstruktőri harmadik helyért folytatott harcban azzal, hogy Perez csak az utolsó sorból indulhatott. Éltek is a lehetőséggel.

részletek

Vettel búcsúfutama: „Végre vége”

A mai napra emlékezni fog, a futamot azonban inkább elfelejti Sebastian Vettel: a szerelőkkel közös pillanatokat fogja elraktározni Abu Dhabiból, a hatéves ferraris korszak lezárásáról.

részletek

Horner: Talán ez volt Alex legerősebb futama

Elismerően beszélt negyedik helyen befutó versenyzőjéről a Red Bull F1-es csapatfőnöke, aki szerint rövidesen döntést hoznak a brit-thai sorsáról. Verstappen teljesítményét sem győzte dicsérni.

részletek

Albon: Én most hazamegyek, aztán meglátjuk

Alexander Albon végre értékelhető eredményt ért el a Red Bull volánja mögött, talán pont akkor, amikor a leginkább szüksége volt rá. Hamarosan hazaindul, aztán jön, aminek jönnie kell.

részletek

Bottas meglepődött, Hamilton sosem volt ilyen kimerült

Az év utolsó nagydíján csak a második és harmadik hely jutott a szezont uraló Mercedesnek. Szintén szokatlan a sorrend: Valtteri Bottas megelőzte Lewis Hamiltont, aki még érezte a koronavírus utóhatásait.

részletek

Verstappen: A végére kicsit kiengedtem

Max Verstappen magabiztos rajt-cél győzelmet aratott a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon. A Red Bull-ost megközelíteni sem tudták a Mercedesek, aki a végén kicsit lazábbra vette a versenyt.

részletek
Olvastad már?