Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 24. kedd

AbuDhabiNagydíj

Csak két hónap múlva lesz eredménye az FIA-vizsgálatnak

Rossz hírt közölt a Nemzetközi Automobil Szövetség azoknak, akik abban bíznak, gyorsan lezajlik a vizsgálódás az Abu Dhabi Nagydíj vitás döntései kapcsán. Csak a szezonnyitón teszik közzé az eredményeket.

részletek

Nagy F1-es szezonértékelő – Az év pillanata

A 2021-es évadra visszatekintő sorozatunk utolsó előtti felvonásában azokat a momentumokat idézzük fel, amelyek a leginkább megmaradtak bennünk a mögöttünk hagyott Formula-1-es idényből.

részletek

Nagy F1-es szezonértékelő – Az év versenye

Igencsak elkényeztetett idén minket a Formula-1 jobbnál jobb futamokkal, így a szokottnál is nehezebb dolgunk volt az idény legjobb nagydíjainak kiválasztásakor – de azért megszületett a listánk!

részletek

„Anno ezért ízekre szedték volna Perezt”

Juan Pablo Montoya furcsállja, mennyi elismerést kapott Sergio Perez Lewis Hamilton akadályozásáért: az ő idejében kritizálták volna, hogy saját versenyét beáldozza a csapattársért.

részletek

Visszavonja fellebbezését a Mercedes

Napokig semmit nem kommunikált a csapat az F1-es idényzáró után, de néhány órával az FIA díjátadó gálája előtt bejelentették: mégsem fellebbeznek a botrányos végjáték után, így hivatalosan is Verstappen a világbajnok.

részletek

Seidl: Nem ítélhetjük meg Masit kizárólag az idei év alapján

A szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj drámai végjátékát követően sok támadás érte Michael Masit, többen a leváltásáért is kampányoltak. Andreas Seidl nem ért egyet a vádakkal, nyíltan kiállt a versenyigazgató mellett.

részletek

Peches defekten múlt Norris ötödik helye

Andreas Seidl McLaren-főnök szerint jó pozícióban volt a brit pilóta az F1-es Abu Dhabi Nagydíjon, hogy megszerezze a világbajnokság ötödik helyét, mígnem a verseny vége felé lassú defektet kapott.

részletek

Ezért jogos a Mercedes fellebbezése

Abu Dhabiban a versenyigazgató felülbírálta a sportszabályzatban foglaltakat – épp ellentétesen azzal, ahogyan egy korábbi versenyen, a 2020-as Eifel Nagydíjon tette. Egy sportjogász szerint a Mercedes erős lábakon áll, mindenekelőtt azonban még fellebbeznie kell.

részletek

Podcast: Az utolsó körben dőlt el a gigászok csatája

Ha Hollywoodban írják ezt a forgatókönyvet, azt mondjuk, hogy ilyen nincs. De mint tudjuk, az élet a legnagyobb rendező, mi pedig megpróbáltuk értelmezni a filmet, amit összerakott nekünk Abu Dhabiban.

részletek

Jordan: Lewis túl rendes lett, a jófiúk nem győznek

A hétszeres világbajnok hagyta, hogy az agresszív és arrogáns Verstappen kizökkentse – Eddie Jordan minden idők legjobbjának tartja Hamiltont, mégis úgy véli, újra keményebbé kellene válnia.

részletek

„Hamilton legyőzésével még értékesebb a cím”

Christian Horner Red Bull-csapatfőnök szerint Max Verstappen megérdemelten lett a 2021-es szezon F1-es világbajnoka, a siker értékét pedig csak növeli, hogy a hétszeres vb-elsőt győzték le.

részletek

Newey: Közel voltam az infarktushoz

A Red Bull első számú műszaki vezetője sosem látott olyan szezonzárót, mint a 2021-es. A lángelme szerint szerencséjük volt, de mindent összevetve Max Verstappen megérdemelt világbajnok.

részletek