DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Horner: Hamilton apja keresett meg bennünket

Christian Horner pontot tett a Hamilton–Red Bull kérdés végére. Elmondta, hogy bár Lewis Hamilton édesapja érdeklődött náluk, de sosem beszéltek komolyan a hétszeres világbajnokkal a csapatváltásról.

A 2023-as szezonzáró hétvége legfelkapottabb témája a Christian Horner és Lewis Hamilton között zajló adok-kapok, először ugyanis a Red Bull csapatfőnöke állította azt, hogy a hétszeres világbajnok megkereste őket, mert szeretett volna az energiaitalosokhoz igazolni.

Hamilton később kategorikusan cáfolta, hogy bármiféle komolyabb hangvételű párbeszéd is lezajlott volna közte és Christian Horner között, pénteken azonban egy újabb fejleménnyel állt elő a Red Bull vezetője.

Az Abu Dhabi Nagydíj csütörtöki médianapjának egyértelműen legnagyobb sztorija az volt, hogy Christian Horner a Daily Mailnek arról beszélt, hogy többször is esett szó arról, hogy Lewis Hamilton a Red Bullnál versenyezzen, sőt az idei év első szakaszában is történt kapcsolatfelvétel, mielőtt a 38 éves pilóta két évre szerződést hosszabbított a Mercedesszel.



Hamilton aztán Abu Dhabiban határozottan tagadta, hogy ő kereste volna meg az energiaitalosokat, a csapatának tagjait is megkérdezte erről, sőt azt állította, hogy valójában Horner küldött neki üzenetet, amelyet viszont csak hónapokkal később látott, mivel a régi telefonjára érkeztek.

„Nem beszéltem közvetlenül Lewisszal. Nem voltak titkos találkozóink Lewisszal arról, hogy a Red Bullnál vezessen” – mondta Horner. A Red Bull egyik képviselője amúgy a lapnak azt mondta, hogy Hamilton édesapja volt az, aki felvette a kontaktot velük, aki 2010-ig menedzselte is a fiát.

Ezt az értesülést most a Red Bull csapatfőnöke is megerősítette a Sky Sports mikrofonja előtt: „Anthony keresett meg bennünket. Sergióról érdeklődött leginkább és csak érdeklődő és javaslatnak tűnő kérdéseket tett fel. Elképesztő, hogy mekkora visszhangja lett ennek az egésznek, köszönhetően a Daily Mailnek…”

„Megint ezek a dolgok zavarnak össze mindenkit, hogy »ő azt mondta, ő mit mondott, ki mondta, miről beszéltek«, miközben a versenyzők és a képviselőik számára teljesen normális dolog, hogy különböző dolgokról beszélgetnek a paddockban a többiekkel. Nem volt semmilyen komoly beszélgetésünk Lewissza, mivel nem volt elérhető ülésünk” – tett pontot az ügy végére a Red Bull csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: