DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 25. szombat
F1

„Horner magányos, azért dobta be a nevem”

Hamiltont továbbra is állítja: a Red Bull F1-es főnöke üzent neki – csak épp a régi telefonjára… Szerinte csak magukra akarják irányítani a figyelmét az ő említésével.

A szezonzáró Formula-1-es Abu Dhabi Nagydíj csütörtökjének egyértelműen legforróbb téma az, amit Christian Horner indított el azzal a Daily Mail-interjúval, amelyben arról beszélt, hogy Lewis Hamilton megkereste a Red Bullt azt megelőzően, hogy aláírta volna a 2025 végéig szóló szerződéshosszabbítását a Mercedesszel.

Abu Dhabiban ezt Hamilton gyorsan tagadta a Sky Sports F1 kameráinak nyilatkozva, sőt úgy fogalmazott, hogy valójában az energiaitalosok csapatvezetője kereste meg őt. Később aztán az írott sajtó – így a Formula.hu – jelenlétében tartott sajtóbeszélgetésen is előkerült a téma, ahol a hétszeres világbajnok elismételte, hogy fordítva történt a kapcsolatfelvétel, mint ahogy arról Horner beszélt:

f1-hamilton-mercedes-abudhabi-day0



„Nem, nem kerestem meg őket… Christian üzent nekem. Megkérdeztem mindenkit a körülöttem lévő csapatból, de senki nem beszélt velük. De ők megpróbáltak megkeresni minket” – fogalmazott Hamilton, aki aztán részletesen is elmagyarázta, hogyan történt mindez:

„Megnéztem a régi telefonomat, amit épp megtaláltam otthon és amiben még a régi számom volt. Bekapcsoltam, és persze üzenetek százai jöttek, és észleltem, hogy volt egy Christiantól is, hogy üljünk le egyet beszélgetni az idény végén… Válaszoltam neki az új telefonomról. Ez egy hétvége után volt. Elég későn találtam meg az üzenetet, amit még az év korábbi szakaszában küldött, szóval hónapokkal korábban.”

Arra is volt egy elmélete a 38 éves pilótának, hogy Horner miért nyilatkozta azt, amit: „Rengeteg ember van itt, akik szeretik bedobni a nevem számos témában, mert tudják, hogy ezzel hullámokat fognak kelteni. Ha kicsit magányos vagy és nem kapsz elég figyelmet, akkor tökéletes megoldás csak megemlíteni a nevemet.”

f1-hamilton-horner

Hamilton tehát azt állítja, hogy nem kereste a Red Bullt, de azért megkapta a kérdést, hogy lenne-e szívesen Max Verstappen csapattársa: „Nagyon is örülnék, ha azonos autóban versenyezhetnék Maxszal. Csodálatos lenne. De nem hiszem, hogy ő csapattársnak akarna engem” – utalt a hollandra. Maga Verstappen egyébként a saját sajtóbeszélgetésén elárulta, hogy neki teljesen mindegy, ki ül a csapata másik autójában, így Hamiltonnal sem lenne problémája.

 

Mi a helyzet a Ferrarival?

Horner interjújának másik érdekes eleme az volt, amikor azt állította, hogy Hamilton a Ferrarival is tárgyalásokat folytatott a Mercedes-hosszabbítást megelőzően. Az év korábbi részében valóban voltak olyan sajtóhírek és pletykák, melyek szerint John Elkann, a maranellóiak elnöke szerette volna átcsábítani a hétszeres világbajnokot.

Amikor erről kérdezték, Hamilton némileg kitérő választ adott azzal, hogy kiemelte, hogy Elkannt már régóta ismeri egy korábbi Google-táborozás kapcsán, a Ferrari-csapatfőnökkel, Frederic Vasseurrel pedig azóta jó a kapcsolata, hogy a Formula-3-ban és a GP2-ben az általa irányított ART csapatnál versenyzett, és azóta is gyakran beszélgetnek egymással, különösen azóta, amióta Vasseur is megérkezett az F1-be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: