DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

Horner szerint szó volt a Verstappen–Hamilton párosról

Ő úgy tudja, hogy Hamilton a Ferrarival is beszélgetett, mielőtt hosszabbított a Mercedesszel, és álíltólag a Red Bull felé is volt érdeklődés.

Érdekes dolgot mondott a brit Daily Mailnek Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke: szerinte Lewis Hamilton többször is szeretett volna már hozzájuk igazolni, és idén is érkezett az irányukból érdeklődés – akár úgy is, hogy a hétszeres világbajnok Max Verstappen mellé ülhessen be.

„Több beszélgetésünk is volt az évek során Lewis csatlakozásáról, megkerestek minket pár alkalommal. Legutóbb az idei év korábbi szakaszában volt egy informális tájékozódás arról, hogy lenne-e érdeklődés. De én nem látom Maxot és Lewist együtt dolgozni, az a dinamika nem működne, és 100%-ig elégedett vagyunk azzal, amink van” – mondta Horner a bulvárlapnak.

m403116_resize



A Red Bull csapatfőnöke szerint Hamilton a Ferrarival is tárgyalt – bár szavainak ellentmond az, hogy Hamilton maga folyamatosan a Mercedesszel való hosszabbításról beszélt, ami gond nélkül meg is született az év során további két esztendőre.

„Találkozott John Elkann-nal (a Ferrari elnökével) is, és szerintem azok komoly beszélgetések voltak. Ez Monaco körül volt. Egyértelműek voltak a beszélgetésen, talán Vasseurrel is, de Elkann-nal biztosan” – mondta Horner.

Az nem titok, hogy Elkann és Vasseur is megkereste Hamiltont azért, hogy a Ferrarihoz csábítsák, de a hírek szerint a brit visszautasította Maranello ajánlatát.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: