DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

Hamilton: Horner keresett meg engem!

Visszadobta a labdát Hamilton Hornernek, aki azt állította, hogy Hamilton megkereste a Red Bullt – a hétszeres F1-es bajnok szerint ez fordítva történt.

Az Abu Dhabi Nagydíj sajtónapjának slágertémája Christian Horner megszólalása, miszerint Lewis Hamiltonék még a Mercedesszel kötött szerződés meghosszabbítása előtt felkeresték a világbajnok alakulatot – ami azt is jelentené, hogy a hétszeres világbajnok Max Verstappen csapattársa lenne.

Hamilton azonban határozottan tagadta, hogy ez így történt volna: „Nem tudom, honnan jött ez a történet, nem igazán értem, hogy Christian miről beszélt. Legjobb tudásom szerint a csapatomból senki sem beszélt vele, én magam pedig évek óta nem találkoztam Christiannal.”

horner-bad-boy



A Mercedes versenyzője hozzátette, hogy épp fordítva történt a dolog, azaz a brit csapatvezető vette fel a kapcsolatot vele: „Az év elején ő viszont megkeresett engem, hogy találkozzunk, de én csak gratuláltam nekik a csodálatos évükhöz, és azt mondtam, hogy remélhetőleg hamarosan újra ellenetek harcolhatok. Ennyi volt.”

„Szóval csak kavarja a dolgokat, nem voltak bizalmas megbeszéléseink, de ismeritek Christiant, imádja az ilyesmit” – fejtette ki a hétszeres világbajnok, aki azt is elmondta, hogy szívesen versenyezne Verstappen ellen azonos autóban ülve, de nem áll szándékában hátat fordítani a Mercedesnek:

hamilton-mexico-2

„Egyértelmű hogy rettenetesen boldog lennék, ha azonos autókban versenyezhetnék ellene. A Red Bull elképesztő munkát végzett, egy hihetetlen csapat, bármelyik versenyző szívesen vezetne egy ilyen nagyszerű istállónál” – mondta, majd így folytatta:

„De én nem arról álmodom, hogy egy nem igazán jó autóból átüljek egy győztes autóba, az az álmom, hogy onnan elindulva, ahol most tartunk, felépítsük magunkat odáig, hogy győzni tudjunk. És ezért maradtam a Mercedesnél.”

Verstappen: Nem fog megtörténni

Amikor arról kérdezték, hogyan reagál ezekre a hírekre, Max Verstappen így nyilatkozott a sajtó képviselőinek: „Nem lesz ilyen. Nincs értelme olyan történeteket kitalálni, amelyek nem történnek meg. Nem bánnám, de ez nem is számít. És nem akarom ezt különösképpen Lewisra kihegyezni, hiszen sok más nagyszerű versenyző is van a mezőnyben.”

verstappen-suzuka

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: