DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Norris a második helyen zárt pénteken

A McLaren brit versenyzője ugyan a második helyen zárta a pénteki napot, és még Max Verstappennél is gyorsabb volt, mégsem teljesen elégedett.

A második leggyorsabb idővel zárta az Abu Dhabi Nagydíj második szabadedzését Lando Norris, de összességében egy „zűrös” napnak értékelte a pénteket. A McLaren pilótája 43 ezreddel maradt el az élen végző Charles Leclerc-től, miután az első szabadedzésen az IndyCarban versenyző Pato O’Ward vezette az MCL60-at.

A brit versenyző mindössze 18 kört tudott így megtenni pénteken, miután Carlos Sainz, majd Nico Hülkenberg is falnak csapta autóját. „Zűrös napunk volt, nem tudtam sok kört megtenni. Mindössze ötöt tudtam megnyomni úgy igazán” – kezdte Norris.



„Nyilvánvalóan nem az a péntek volt, amire vágytunk, hiszen sok kört kellett volna behoznunk a többieken” – tette hozzá a brit, akinek csapattársa tizedikként zárta a második szabadedzést. A McLaren sokkal versenyképesebbnek tűnik, mint Las Vegasban.

„Magabiztosabbak vagyunk, mint egy héttel ezelőtt. Nem tudtunk sok kört menni megtankolt autókkal, így ezen a téren nem tudok mit mondani, de az egykörös tempónk egyelőre ígéretes.”

Norris szoros időmérőre számít

„Szinte azonnal kényelmesen éreztem magam az autóban és tövig tudtam nyomni a gázt, ami nagyon fontos egy olyan napon, amikor kihagytam az első szabadedzést. Lesz néhány apróság, amiken javítanunk kell, de összességében jó napunk volt.”

„Ami az időmérőt illeti, szerintem egy-két tized akár öt vagy hat pozíciót is jelenthet majd szombaton. Minden azon fog múlni, hogy melyik csapat találja el legjobban a beállításokat. Ez jelentheti majd a különbséget.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: