DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Verstappen: Menjenek el az útból

Verstappennek az Abu Dhabi Nagydíj pénteki napján is kijutott egy izgalmas pillanat: a holland a bokszutca szűkös kijáratán előzte meg a lassan csordogáló Mercedeseket. Szerinte egyértelmű a helyzet.

Előbb Carlos Sainz, majd Nico Hülkenberg ütközése után került elő a piros zászló a második szabadedzésen, ami alaposan megnehezítette a versenyzők dolgát, hiszen az első gyakorláson zömmel fiatal pilóták köröztek, így gyakorlatilag nem tudtak releváns munkát végezni a versenyzők péntek délután.

Ezt elégelte meg Max Verstappen a második piros zászlót követő újraindítás után, amikor a bokszutca kijáratán „totojázó” Mercedeseket előzte ki egy merész manőverrel, mindössze centimétereket hagyva a fal és riválisai között.



A holland így értékelte a pénteki történéseket a helyszínen, ahol a Formula.hu is jelen van: „Ma nem sokat tanultam, az autó egyensúlya pedig nem volt megfelelő. Sokszor alulkormányzott volt az autó, gyakran kellett korrigálnom. Nem számítottam rá, hogy ennyire le leszünk maradva” – mondta Verstappen, aki azért így is a harmadik leggyorsabb volt a második szabadedzésen.

 

Ami a mercedeses incidenst illeti, így látta a dolgokat a háromszoros világbajnok: „El kellene menniük az útból. Lassan mennek, én pedig szerettem volna minél előbb kijutni onnan, mert már nem volt túl sok időnk hátra. Végig középen voltak, aztán mikor megpróbáltam megelőzni őket, rám zártak…”

Csapattársa, Sergio Perez is hasonló problémákkal küzdött a pénteki napon: „Sokat küszködtem az autó elejével, de a történtek miatt alig tudtunk információt küldeni, különösen a közepes keverékeken. Aztán a lágy gumis etapomon sokszor kerültem forgalomba, feltartottak azok, akik tele tankkal mentek, szóval nem volt egyszerű napunk.”

„Az első edzésen ugyebár nem mi vezettük az autót, így nincs sok infónk, ami miatt óvatosnak kell lennünk a beállítások megválasztását illetően. Ebből a szempontból nem ideális a hétvégénk alakulása, de majd meglátjuk, hogy mi sül ki ebből holnap.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: