DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
F1

Verstappen: Mit kellene bizonyítanom?

Nem érdeklik a Hamiltonnal kapcsolatos pletykák a Red Bull F1-es világbajnokát, mivel szerinte úgysem fog bekövetkezni, hogy egy csapatnál versenyezzenek.

Csütörtökön a fő beszédtémát az jelentette Abu Dhabiban, hogy Christian Horner arról beszélt egy interjúban, hogy az év elején Lewis Hamiltonék megkeresték a Red Bullt, mielőtt a brit aláírta volna a kétéves hosszabbítását a Mercedesszel. A hétszeres F1-es világbajnok ezt tagadta, sőt hozzátette, hogy valójában a csapatfőnök kereste meg őt egy üzenetben, amely azonban a régi telefonszámára érkezett, így csak hónapokkal később látta.

Abban tehát nincs egyetértés a két fél között, hogy ki keresett meg kit, mindenesetre elméleti síkon persze el lehetett játszani a gondolattal, hogy Hamilton Max Verstappen csapattársa legyen az energiaitalosoknál. Amikor ezt a címvédőnek felvetették, elmondta, hogy őt nem izgatja, ki versenyez a garázs másik oldalán, és fölösleges is erről beszélni, hiszen úgysem fog bekövetkezni.

f1-verstappen-hamilton-2023-2



Ezt aztán később a holland médiának nyilatkozva is elismételte Verstappen: „Egyáltalán nem érdekel engem ez. Nem is tudtam ezekről a sztorikról, amikor megkérdeztek róla a sajtótájékoztatón. De amúgy sem érdekel. Nem is kell beszélnünk róla, mert úgysem fog soha megtörténni.”

Amikor felvetették neki, hogy jót tenne a megítélésének, ha Hamiltonnal azonos autóban bizonyítana, a háromszoros világbajnok így reagált: „De mit kellene bizonyítanom? Szerintem nincs mit bizonyítanom.”

Verstappen szerint egyébként is mindig megmagyaráznák a szurkolók, hogy egy ilyen csapaton belüli rivalizálásnál miért marad alul az egyik sztárversenyző a másikkal szemben:

„Akkor mindig lesznek kifogások, hogy az egyik versenyző miért gyorsabb a másiknál. Majd azt mondják, hogy ’igen, de most már túl idős’ meg ilyesmik. A rajongók mindig előállnak valamivel, most is ez lenne. Manapság azt mondják, túl sokat nyerek, de ha meg nem nyernénk, azt mondanák, hogy a csapatnak jobb munkát kell végeznie. Mindig ki lehet találni sztorikat, hogy másról beszéljünk.”

f1-verstappen-hamilton-2023-1

Az AlphaTauri éléről az Abu Dhabi Nagydíj után távozó, korábban Verstappen főnökeként is tevékenykedő Franz Tost úgy nyilatkozott, hogy szerinte Verstappen bármilyen csapattárs ellen helytállna az F1-ben. Erre így reagált a 26 éves pilóta: „Természetesen hiszek magamban. Ha nincs meg az önbizalmad, akkor jobb abbahagyni.”

 

Hamilton: Max nem akarná

Természetesen a másik felet is megkérdezték arról, hogy mit szólna, ha összeállna a párosuk. Hamilton azonban úgy véli, hogy ezt Verstappen nem szeretné:

„Nagyon is örülnék, ha azonos autóban versenyezhetnék Maxszal. Csodálatos lenne. De nem hiszem, hogy ő csapattársnak akarna engem” – fogalmazott a Mercedes versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: