Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. július 1. péntek

f2

Daruvala nyert, Piastri az F2 bajnoka

Abu Dhabiban már az első futamon eldőlt a 2021-es bajnoki cím: Oscar Piastri a tizedik rajthelyről az utolsó dobogós pozícióba felzárkózva döntötte el a szezon kimenetelét.

részletek

Svarcman: Ez az utolsó évem az F2-ben

Robert Svarcman, a 2019-es FIA Formula-3 bajnoka megerősítette, hogy jövőre nem tér vissza az F2-be, ugyanakkor F1-es ambícióit nem adja fel. Az orosz két év után hagyja el a kategóriát.

részletek

Két piros zászló és félpontos Piastri-győzelem Dzsiddában

Káosz jellemezte a Formula-2 vasárnapi versenyét, nehézkes kommunikációval és aggasztó pillanatokkal. Az első körben 40 percet csúszó verseny rajtbalesettel kezdődött, amely érintettjeit, Pourchaire-t és Fittipaldit kórházba szállították. A tényleges versenyzés alig több mint tíz percig tartott, ezért fél pontokat osztottak.

részletek

F2: Debütál a Red Bull és a Williams tehetsége

A hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjon ismét láthatjuk majd versenyezni az F2 mezőnyét, amelyben bemutatkozhat négy újonc között a Williams Akadémia által támogatott Logan Sargeant, valamint a Red Bull-program tagja, Jack Doohan is.

részletek

Alpine-szerződést kapott az F2 nagy tehetsége

Csatlakozik egy Formula-1-es csapathoz Oscar Piastri – egyelőre tartalékversenyzőként. A Formula-2-t újoncként vezető ausztrál célja, hogy 2023-ben már versenyezzen.

részletek

F2: Ismételt főfutamon a bajnoki éllovas

Újabb pompás szerepléssel Monzához hasonlóan pole-ból nyert Oscar Piastri. A mezőny legfiatalabb, Theo Pourchaire szerezte a második helyet, a bajnoki második, Guanyu Zhou csak hetedik lett.

részletek

Marko: Van egy újabb F1-be való fiatalunk

A Red Bull utánpótlásprogramja, úgy tűnik, kifogyhatatlan tehetségekből: Yuki Tsunoda után itt a következő, akinek a tanácsadó szerint helye van az F1-ben: a Formula-2-ben és DTM-ben is remeklő Liam Lawson. Kérdés, hogy mikor kaphat ülést a királykategóriában.

részletek

Kaotikus futamon szerezte Vips első F2-es győzelmét

Két biztonsági autó plusz egy VSC-fázis volt az azerbajdzsáni hétvége második versenyén, melyen a kettőt előző észt Red Bull-védenc, Jüri Vips nyújtotta a legjobb teljesítményt, miközben a versenyzők közel harmada célba sem ért.

részletek

F2: Sima Svarcman-siker az első futamon

Az időmérő győztese és a bajnokság második helyezettje is kiesett már az első körben, a pole-ból induló Svarcmant senki sem tudta megszorítani, TIcktum remekelt, Zhou a dobogón zárt.

részletek

Pourchaire 17 évesen monacói főfutamot nyert

A pole-ból indulva a mezőny legfiatalabb tagja nyerte a Formula-2 monacói hétvégéjének utolsó versenyét, ahol legközelebbi üldözője, Robert Svarcman az elrontott kerékcsere miatt esett vissza.

részletek

F2: Parádés előzéssel dőlt el az esőfutam

Az újonc Liam Lawson második Formula-2-es győzelmét szerezte Dan Ticktum és Oscar Piastri előtt. Monacóban nedves pályán indult a futam, melyen hullottak az autók, a slick abroncsokra váltás viszont nem fizetődött ki.

részletek

F2: Biztonsági autó, Zhou nyert, Nissany először dobogón

Közepesen izgalmas első futamot hozott a Formula-2 a monacói hétvégén – egy első körös baleset, egy elfüstölés, egy safety car és egy utolsó pillanatban történt előzés voltak a legérdekesebb történések.

részletek