DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Hírösszefoglaló

Kirúgás, másolás, új festés – szerdai F1-es hírek

Kiderült, miért és hogyan rúgták ki De Vriest, a Red Bull nem bánja, hogy másolják őket, de van, aki bánja ezt – ezek voltak a szerdai nap F1-es hírei.

Nyck de Vries tegnapi kirúgását, s ezzel együtt Daniel Ricciardo visszatérését követően ma is a Red Bull döntése tematizálta az F1-es közbeszédet – többek között kiderült, hogyan zajlott le a folyamat, és arról is olvashattatok nálunk, hogy a visszatérés ellenére miért került Ricciardo nehéz helyzetbe. Az elküldött holland pilótát több versenyzőtársa a védelmébe vette, a csapat részéről viszont megmagyarázták, hogy miért döntöttek így.

devries-silv-2



Az anyacsapattal, a Red Bull-lal kapcsolatban szintén felmerült a pilótakérdés – legalábbis a sajtóban, ahol többek között Leclerc és Norris is szóba került az energiaitalosok jövőbeni versenyzőjeként, de olyan véleményről is beszámolhattunk, mely szerint a mexikói jelenleg az ideális csapattárs Verstappen számára, még annak ellenére is, hogy számszakilag történelmi mélypontot ért el az istálló színeiben.

A Red Bullnál egyébként kimondottan hízelgőnek érzik, hogy mások másolják őket, de ez nem jött be mindenkinek: a Mercedesnél például úgy érzik, kimondottan lassultak tőle, míg a McLaren versenyzője úgy véli, nem léptek előre akkorát, mint az a silverstone-i produkció alapján látszott volna. Norris egyébként a versenynaptárról is beszélt, melyet szerinte a futamok rotációjával lehetne elviselhetőbbé tenni, valamint csapattársáról, Oscar Piastriról is szót ejtett, aki jobb versenyzővé tette őt véleménye szerint.

norris-verstappen

A Ferrari csapatfőnöke szintén beszélt csapata silverstone-i teljesítményéről, melyet szerinte a pályán uralkodó szélviszonyok negatívan befolyásoltakami viszont az ő sorsát illeti, azzal kapcsolatban sorsdöntő lehet az idei szezon, legalábbis egy korábbi csapatfőnök szerint.

Írhattunk ma a Magyar Nagydíjról is: Mészáros Sándor kollégánk után ezúttal Baumgartner Zsolttal sétálhatnak végig az érdeklődők a Hungaroringen, s a versenyhétvégén érvényes közlekedési rendet is közzétették. De szó esett ma az Audiról is, amely minden gyári versenyprogramját leállítja az F1-es projekt sikeressége érdekében, a Williams pedig bemutatta azt a különleges, sokak szívét megdobogtató festést, melyet három idei futamon fognak használni.

f1-williams-gulf

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: