DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 23. csütörtök
F1

Norris szerint Piastri miatt ő is jobb F1-es pilóta lett

A McLaren vezére úgy érzi, hogy az újonc őt is őrült módon hajtja és jobb teljesítményre sarkallja, ami néha nehéz, de összességében hasznára válik.

Nagyon elismerően beszélt a hétvégi teljesítménye után Oscar Piastriról Lando Norris: a McLaren feljavulásában szerinte jelentős szerepe van az újonc ausztrálnak, aki az első perctől kezdte remek teljesítményt nyújt, és csak a balszerencséje miatt maradt le a dobogóról Silverstone-ban.

„Oscar egész hétvégén csúcsformában vezetett. Engem is őrült mértékben hajt, ami jó dolog, és megemelte azt a szintet, ahogy dolgozunk csapatként” – mondta Norris a Brit Nagydíj után.

f1-mclaren-norris-piastri-verstappen



„Egész évben jó teljesítményt nyújt, nem arról van szó, hogy most hirtelen feljavult, mert már az első naptól kezdve jó. Néha nehézzé teszi az életemet, aminek nem mindig örülök, de összességében jó dolog, és végül engem is jobb versenyzővé tesz.”

Norris azt is hozzátette, hogy hamarosan Piastrinak is kijut majd az igazi rivaldafényből.

„Mindent megtettünk a kettős dobogóért, és sajnálom, hogy ő nem állhatott fel a pódiumra, balszerencséej volt a biztonsági autóval. De meglesz az esélye, mert nagyon jól vezet, remek munkát végez, és ha kicsit még javul az autó, akkor gyakrabban járhatunk erre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: