DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

„Néha Red Bull-szint, néha szörnyű” – Norris nem vár sokat a McLarentől a Magyar Nagydíjon

Lando Norris szerint a lassú kanyarokban továbbra is gyenge az autó, így a Hungaroring aligha fog nekik kedvezni.

A Brit Nagydíjon mutatott parádés formával az F1 középpontjába került a McLaren, hiszen a wokingiak a Red Bull utáni második erőként szerepeltek Silverstone-ban. A kiemelkedő teljesítmény azonban Lando Norris szerint leginkább a pályának köszönhető a nyilvánvaló fejlesztések mellett, és ő nem számít arra, hogy minden helyszínen ez lesz az erősorrend.

„Az autó nagyon-nagyon versenyképes a tempós kanyarokban. Majdnem hozza azt a szintet, amit a Red Bull, sőt igazából azt mondom, hogy az olyan kanyarokban, mint például a Stowe, közel állunk ahhoz, hogy a miénk legyen a legjobb” – idézi Norris szavait a RacingNews365.com.

f1-norris-mclaren



„Az olyan nagyon-nagyon tempós kanyarokban, mint a kilences (Silverstone-ban) talán nem olyan nagyon, de a futamokon mi képesek vagyunk fenntartani a teljesítményünket, míg a jelek szerint a többiek kicsit visszaesnek. Viszont gyenge, sőt szerintem szörnyű autónk van a lassú kanyarokban, ott extrém nehéz vezetni. Most pedig olyan pályákra is megyünk még, ahol biztosan azt fogják mondani az emberek, hogy 'jé, mitől lettek ilyen rosszak hirtelen?'” – magyarázta a brit.

„A sikerünk jelentős része a pályától függ, nem akarok túl izgatott lenni emiatt. Jó dolgokat hoztak a fejlesztések, de még mindig sok olyan terület van, ahol messze vagyunk attól, hogy harcoljunk a Mercedesszel vagy a Red Bull-lal. Sok munka vár még ránk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: