DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

Csak a szezon végéig kap időt Vasseur a Ferrari élén?

A sorozatos rossz teljesítmények, és a jelentős fejlődés elmaradása miatt meginoghat Fred Vasseur helye a Ferrari csapatfőnöki pozciójában.

Paul Stoddart, a korábbi F1-es csapatfőnök írt véleménycikket a RacingNews365.comra a hétvégi Brit Nagydíj kapcsán, és ebben tett egy kitérőt az ismét alulteljesítő Ferrari felé is: nem vázolt fel túl rózsás képet a maranellóiak helyzetéről és jövőképéről.

„Sajnos a Ferrari megint visszafelé lépett” – írta Stoddart.

230051-scuderia-ferrari-british-gp-saturday_resize



„Most már kell kérdezni, hogy meddig tarthatóak ezek a rossz teljesítmények. Szerintem a nagycsapatok közül a Ferrari van a legnehezebb helyzetben most, mert nem jutottak sehova. A költségsapka ellenére a nagyobb csapatok továbbra is gyorsabbak tudnak reagálni és fejleszteni, a Ferrarinál mégis az maradt a helyzet, hogy az egykörös tempó jó, a versenytempó és a stratégiai döntések viszont kérdőjelesek” – tette hozzá a korábbi F1-es csapatvezető.

 

Vasseur állása is ingataggá válhat a Ferrarinál?

„Nem hiszem, hogy túl sok időt fognak adni Fred Vasseirnek. Elő kell húznia valamit a kalapból mostantól a szezon végéig, mert ha ilyen teljesítménnyel folytatják, akkor forgóajtó lesz majd az év végén Maranellóban, és sajnos Fred már nem lesz ott” – tett jóslatot Stoddart.

230041-scuderia-ferrari-british-gp-saturday_resize

„Számomra egyébként hiba volt megszabadulni Mattia Binottótól. Úgy is hozhatták volna Fredet, hogy közben Mattiát meghagyják a technikai részleg vezetőjeként, amiben nagyszerű volt. Legyünk őszinték, nemrég még az övék volt a leggyorsabb autó, és ha nem követték volna el a hibákat stratégiailag és a pilóták részéről ugyanúgy, akkor valószínűleg világbajnoki címet nyertek volna.”

„Most viszont az a valóság, hogy nem teljesítenek, és a Ferrari nem az a márka, ami ezt megengedheti magának. Azt is mondtam már, hogy nem látok senkit, aki átvehetné a csapatfőnöki posztot, a jó szakembereknek már megvan a helyük, így szerintem a Ferrari bajban van. Nem szabadultam volna meg Mattiától. Hoztam volna Fredet csapatfőnöknek, de Mattiára bíztam volna a technikai részleget” – zárta ferraris gondolatait a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: