DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Hírösszefoglaló

Alonso küzd, a Ferrari bocsánatot kér – hétfői F1-es hírek

Monaco utózöngéi határozták meg a napot a „szörnyű” helyett nem „nem jó” Mercedesszel, stratégiát védő Alonsóval és Ferrarival és büntetőpontos Russell-lel.

Kezdjük a vasárnapi győztesekkel: Christian Horner szerint sokáig kötélen táncoltak, hiába tűnt magabiztosnak Max Verstappen győzelme – és csak akkor lazult a szorítás, amikor az Aston Martin intermediate helyett közepes slickeket rakott fel Fernando Alonso autójára. Sergio Perezzel már kevésbé volt elégedett Horner és Helmut Marko: a mexikói hibáiról itt beszéltek részletesen.

f1-alonso-aston-monaco-podium-2



De ha már Aston: mind Fernando Alonso, mind Mike Krack csapatfőnök megvédte az említett döntést az akkor már megérkező eső ellenére is. A kétszeres F1-es világbajnok spanyol egyúttal arról is beszélt, hogy bár tempóból nincsenek a Red Bull szintjén, de nem adják fel a vb-cím esélyét.

A Ferrarinál is kritikák kereszttüzébe került a stratégia, Frederic Vasseur azonban megvédte azt – bővebben itt. A csapatvezető egyúttal Charles Leclerc-től is elnézést kért a szombati feltartásnál történt kommunikációs félreértésért.

„Az autó már nem szörnyű, de nem is jó” – nagyjából így foglalta össze Toto Wolff az átalakított W14-essel szerzett monacói tapasztalatokat. Wolff egyúttal a Lewis Hamiltont a Ferrarival összeboronáló pletykákra is reagált – erről itt írtunk hosszabban.

George Russell viszont azzal került be a hírekbe hétfőn, hogy újabb két büntetőpontjával már összesen hatnál jár, s ezzel a második „legrosszabb” a mezőnyben. De nem ő volt az egyetlen szankcionált a futam után – részletek itt.

f1-monaco-daru-auto

„Nem illik benézni mások szoknyája alá!” – ki humoros, ki kevésbé viccesen fogta fel a darus emelések miatt láthatóvá vált padlólemezek ügyét.

Örül Esteban Ocon dobogójának az Alpine-vezér Laurent Rossi, de azért jelezte: még több munkára van szükség – bővebben ide kattintva.

Yuki Tsunodát fékhiba hátráltatta vasárnap: https://formula.hu/parc-ferme/35692

Természetesen a másik nagy vasárnapi verseny, az Indy 500 utózöngéiről is írtunk: Marcus Ericsson „unfairnek és veszélyesnek” titulálta az egykörös sprintet a futam végén, amelynél a győzelmet is elbukta, míg Pato O’Ward épp a svéddel történt ütközés után üzent keményen az ex-F1-esnek.

Végezetül pedig ajánljuk magunkat, hiszen ha hétfő, akkor Pitwall:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: